Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακίδης: Πώληση της Μermeren σε fund της ΕΤΕ

Η Κυριακίδης ανακοινώνει ότι χθες, 30 Δεκεμβρίου 2008, υπογράφηκε συμφωνία για την πώληση της FHL Mermeren Kombinat σε fund της Εθνικής Τράπεζας.

Κυριακίδης: Πώληση της Μermeren σε fund της ΕΤΕ
Η Κυριακίδης ανακοινώνει ότι χθες, 30 Δεκεμβρίου 2008, υπογράφηκε μεταξύ αυτής, της εταιρίας NBG South Eastern Europe Fund LP, υπό τη διαχείριση της NBGI Private Equity Ltd., του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του κυρίου Ηλία Κυριακίδη, σύμβαση για την πώληση από την εταιρία στην αγοράστρια μετοχών ίσων με ποσοστό 88,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στην πΓΔΜ θυγατρικής της, εταιρίας FHL Mermeren Kombinat AD Prilep.

Η οριστική πώληση και η μεταβίβαση των πωλούμενων μετοχών θα πραγματοποιηθεί, κατά τους όρους της συμβάσεως, εφόσον πληρωθούν οι αιρέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής που περιέχονται στη σύμβαση. Η συναλλαγή προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου, υπό τους ανωτέρω όρους.

Το τίμημα της πωλήσεως των μετοχών, που έχει συμφωνηθεί αρχικά στο ποσό των 23.000.000 ευρώ, δύναται να μειωθεί εφόσον επέλθουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σύμβαση και το πρώτο μέρος θα καταβληθεί με τη μεταβίβαση των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 4.000.000 ευρώ θα καταβληθεί μετά πάροδο τριών ετών.

Το σημαντικότερο μέρος του τιμήματος θα χρησιμοποιηθεί για την εκπλήρωση δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v