Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ Βασιλόπουλος: Το "Plus" στις πωλήσεις του 2008

Σημαντική ήταν η συμβολή των πρώην καταστημάτων της Plus στην επίδοση των πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια τόσο του τετάρτου τριμήνου του 2008 όσο και του συνόλου της απελθούσας χρήσης.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Το Plus στις πωλήσεις του 2008
της Αλεξάνδρας Γκίτση

Σημαντική ήταν η συμβολή των πρώην καταστημάτων της Plus στην επίδοση των πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια τόσο του τετάρτου τριμήνου του 2008 όσο και του συνόλου της απελθούσας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Delhaize, η απόκτηση της Plus συνέβαλε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των πωλήσεων του ελληνικού ομίλου την περασμένη χρονιά και κατά 4,1 ποσοστιαίες μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
 
Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ελληνικής αλυσίδας την περασμένη χρονιά ενισχύθηκαν κατά 13,8% σε σχέση με το 2007, ενώ χωρίς την Plus η ποσοστιαία άνοδος θα άγγιζε το 10,7%. Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2008 οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 378,5 εκατ. ευρώ, 12,7% πάνω από το τέταρτο τρίμηνο του 2007. Εξαιρουμένων των εσόδων από την Plus Hellas, η αύξηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο θα ήταν 7,6%.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στο δίκτυο της αλυσίδας εντάχθηκαν οκτώ νέα καταστήματα σούπερ μάρκετ και πέντε καταστημάτων δικαιόχρησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακαίνισης και αναβάθμισης των καταστημάτων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MEΠΕ και ΣΙΑ Ε.Ε. (πρώην PLUS Hellas) η οποία εξαγοράστηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Έτσι στο τέλος του 2008 το δίκτυο πωλήσεων του ομίλου αριθμούσε 201 καταστήματα από τα οποία 121 είναι εταιρικά καταστήματα λιανικής πώλησης, 29 σημεία λιανικής πώλησης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MEΠΕ και ΣΙΑ Ε.Ε., 41 ανήκουν στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising) και 10 καταστήματα είναι χονδρικής πώλησης με την επωνυμία ENA Cash-and-Carry.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v