Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: "Βλέπει" εξαγορές σε κλάδους νερού, χυμών

Συγκρατημένη για το 2009 εμφανίσθηκε η διοίκηση της Coca Cola Hellenic στο conference call που ολοκληρώθηκε. Βλέπει εξαγορές σε κλάδους νερού, χυμών. Σταθερές οι πωλήσεις τον Ιανουάριο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
3E: Βλέπει εξαγορές σε κλάδους νερού, χυμών
Ιδιαίτερα συγκρατημένη για την πορεία του 2009 η οποία επηρεάζεται από την καταναλωτική συγκράτηση, τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος αλλά και από την πορεία των τιμών των πρώτων υλών εμφανίσθηκε η διοίκηση της Coca Cola Hellenic στο conference call που ολοκληρώθηκε.

Είναι ενδεικτικό, αν και αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση των πρωινών αποτελεσμάτων, ότι η διοίκησή της απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πρόβλεψη τόσο για την πορεία των μεγεθών της τη φετινή χρήση όσο και για την επίδραση που θα έχει στα μεγέθη της η συναλλαγματική της έκθεση (σε αναδυόμενες και ώριμες αγορές, όπως η Ιρλανδία).

Παρ? όλα αυτά η εταιρεία ανέφερε ότι οι ενδείξεις του Ιανουαρίου ήταν θετικές, καθώς οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο κατά τη διάρκεια του οποίου κατεγράφη σημαντική αύξηση.

Επίσης η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι θετικό αντίκτυπο από την μείωση των τιμών των πρώτων υλών και συγκεκριμένα του πετρελαίου, που επηρεάζει τη συσκευασία PET, θα αρχίσουν να φαίνονται από το δεύτερο, τρίτο τρίμηνο.

Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι οι στρατηγικοί της άξονες για τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση ή βελτίωση των μεριδίων αγοράς της, οι καθαρές ταμειακές ροές, η έμφαση στο κόστος μέσω και της περικοπής δαπανών και η οικονομική ευελιξία.

Σε ότι αφορά τα επεκτατικά της σχέδια η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι στα σχέδια είναι η εξαγορά ισχυρών brands στις κατηγορίες των νερών και των χυμών που θα προσφέρουν αξία για την ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς τους. Η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι δεν χάνουν μερίδια αγορά αντιθέτως σε κάποιες αγορές αυξάνεται όπως σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Αυστρία.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο έως σήμερα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, λήξης συμβολαίων και αναδιοργάνωσης που έγινε σε Πολωνία και Ρουμανία, έχουν αποχωρήσει από τον όμιλο 3.000 εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v