J&P ΑΒΑΞ: Μειοδοτεί σε έργο 200 εκ. € στην Κύπρο

Το έργο της τέταρτης φάσης ανάπτυξης του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Κύπρου, αυτού που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικός, αναλαμβάνει να εκτελέσει ο όμιλος της J&P Άβαξ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
J&P ΑΒΑΞ: Μειοδοτεί σε έργο 200 εκ. € στην Κύπρο
Το έργο της τέταρτης φάσης ανάπτυξης του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Κύπρου, αυτού που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικός, αναλαμβάνει να εκτελέσει ο όμιλος της J&P Άβαξ, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- μειοδότησε σε κοινοπραξία με τη μητρική J&P Overseas στον σχετικό διαγωνισμό που διεξήγαγε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο μονάδων συνδυασμένου κύκλου διπλής καύσης (φυσικό αέριο και ντίζελ), ισχύος 170 - 220 MW περίπου η καθεμία (μονάδες υπ’ αριθμόν 5 και 6).

Στην κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό η εισηγμένη συμμετέχει με ποσοστό 75%, ενώ η μητρική της με το υπόλοιπο 25%. Σημειώνεται πως η ίδια κοινοπραξία είχε υλοποιήσει και την προηγούμενη φάση ανάπτυξης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον Βασιλικό που αφορούσε στην κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου (μονάδα υπ’ αριθμόν 4) με ισχύ 220 MW.

Η Κύπρος αποτελεί μία από τις διεθνείς αγορές όπου τα τελευταία χρόνια ο όμιλος της J&P Άβαξ ενισχύει σταθερά την παρουσία του, στον τομέα τόσο των δημοσίων έργων όσο και των έργων παραχώρησης. Ειδικά στον τομέα των έργων παραχώρησης, ο κατασκευαστικός όμιλος έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα projects κατασκευής - διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου Πάφος - Πόλη Χρυσοχούς και της μαρίνας Λεμεσού.

Πρόσφατα, εξάλλου, η κοινοπραξία στην οποία μετέχει J&P Άβαξ αναδείχτηκε προσωρινά ανάδοχος στον διαγωνισμό για την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση του λιμένα και της μαρίνας της Λάρνακας.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v