Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Στο 57% οι νέοι μέτοχοι μετά την ΑΜΚ

Η Altec με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα ποσοστά κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου γνωστοποιεί ότι εφόσον η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί ολοσχερώς οι νέοι μέτοχοι θα διαθέτουν το 57% της εταιρίας.

Altec: Στο 57% οι νέοι μέτοχοι μετά την ΑΜΚ
Η Altec με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα ποσοστά κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου γνωστοποιεί ότι εφόσον η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί ολοσχερώς οι νέοι μέτοχοι θα διαθέτουν το 57% της εταιρίας.

Αναλυτικότερα επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αυξηθεί κατά ανώτατο ποσό 39.999.750 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση, σε τιμή υπέρ το άρτιον, 133.332.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, εκάστης ονομαστικής αξίας ευρώ 0,30.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου οι νέοι μέτοχοι θα αποκτήσουν ποσοστό 57% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης της μετοχής εντός, πάντως, εύρους τιμής διάθεσης έκαστης μετοχής από ευρώ 0,33 έως ευρώ 0,36, καθώς και για τη διάθεση των νέων μετοχών που θα προκύψουν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε πιστωτές της εταιρίας και κυρίως στις πιστώτριες τράπεζες με τις οποίες υπογράφηκε η από 23/6/2009 συμφωνία συνεργασίας, ήτοι την Αγροτική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα, Efg Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας του κυρίου μετόχου της εταιρείας κ. Αθανάσιου Αθανασούλη και των πιστωτριών τραπεζών θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των αποσχίσεων των κλάδων software & integration με βάση τη τιμή διάθεσης που θα ορίσει το Δ.Σ. και το ποσοστό κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Με βάση την υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ Altec, κ. Αθ. Αθανασούλη και Πιστωτριών Τραπεζών το ποσοστό συμμετοχής των Πιστωτριών Τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται να διαμορφωθεί σε ποσοστό 50%-52% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του κυρίου Αθανασούλη σε περίπου 18%.

Σε κάθε περίπτωση, με την οριστικοποίηση της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών από το Δ.Σ. της εταιρίας και την ολοκλήρωση της κάλυψης της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v