Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμμαχία με την BNP Paribas

H Tράπεζα Πειραιώς και η BNP Wealth Management ανακοινώνουν σήμερα τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών wealth management στις χώρες παρουσίας του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς: Συμμαχία με την BNP Paribas
H Tράπεζα Πειραιώς και η BNP Wealth Management ανακοινώνουν σήμερα τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών wealth management στις χώρες παρουσίας του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.
 
Η συμμαχία θα δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό ισχυρής εξειδίκευσης στην Ελλάδα και διεθνούς τεχνογνωσίας, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε λύσεις wealth management διεθνούς επιπέδου και σε ένα πλήρες πλέγμα προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Η συμμαχία αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2009, μετά τη λήψη των αναγκαίων από τον νόμο κανονιστικών αδειών, θα πραγματοποιηθεί μέσω της σύστασης δύο νέων joint ventures επενδυτικών υπηρεσιών, από τα οποία το ένα στην Ελλάδα και το άλλο στην Ελβετία. Στην Ελλάδα το joint venture θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής αξίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη διάρθρωση ενός διεθνούς ηγετικού οργανισμού στο wealth management, όπως είναι η BNP Paribas Wealth Management και την ισχυρή τοπική παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη λιανική τραπεζική. Στην Ελβετία το joint venture θα απευθύνεται στις διεθνείς ανάγκες wealth management των πελατών τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων χωρών δραστηριοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν σε προϊόντα και σε δομές, η Τράπεζα Πειραιώς και η BNP Paribas Wealth Management στοχεύουν στη δημιουργία ενός δυναμικού οχήματος στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου έχει παρουσία ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στη διεθνή εξυπηρέτηση των πελατών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ολοκλήρωση της σχεδιαζόμενης στρατηγικής συνεργασίας τελεί υπό τη λήψη των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων.

Η BNP Paribas Wealth Management είναι εξολοκλήρου θυγατρική της BNP Paribas και αποτελεί τμήμα του ομώνυμου επιχειρηματικού τομέα BNP Paribas Wealth Management, που έχει την ευθύνη για τις υπηρεσίες wealth management σε διεθνές επίπεδο.
 
Προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ειδικών επενδυτικών στρατηγικών, τροποποιημένων ώστε να απευθύνονται στις ειδικές ανάγκες κάθε πελάτη, βασιζόμενων σε ένα ευρύ πλέγμα προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων και μιας ομάδας εξειδικευμένων στελεχών. Ο επιχειρηματικός αυτός τομέας έχει γερές βάσεις στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές private banking, έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες. Με 189 δισ. ευρώ* το 2009, η BNP Paribas Wealth Management είναι η 1η τράπεζα σε υπηρεσίες wealth management στην ευρωζώνη και η 7η μεγαλύτερη τράπεζα σε αυτόν τον χώρο παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v