Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot:Δεν καταθέτει προσφορά για ιταλικό Ξυστό

Η Intralot δεν θα καταθέσει προσφορά για το ιταλικό Ξυστό δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Intralot:Δεν καταθέτει προσφορά για ιταλικό Ξυστό
Η Intralot δεν θα καταθέσει προσφορά για το ιταλικό Ξυστό δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Η εταιρία θα επικεντρώσει τις επενδύσεις της στο video - lottery που έχει καλύτερες αποδόσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος της Intralot.

Επισήμως έγινε γνωστό ότι η Lottomatica κατέθεσε σφραγισμένη προσφορά στην διοργανώτρια του διαγωνισμού ΑΑMS.

Από ό,τι πληροφορείται το euro2day είναι και η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε για το ιταλικό Ξυστό.

Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

Σήμερα στις 4 το απόγευμα (ώρα Ιταλίας) εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών των τυχόν ενδιαφερομένων για μία από τις τέσσερις άδειες του Ξυστό που προσφέρει μέσω διαγωνισμού η ιταλική κυβέρνηση για τη διενέργεια του παιχνιδιού σε εθνικό επίπεδο.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς θα συνωστίζονταν έξω από την πόρτα του ιταλικού μονοπωλίου δεκάδες οι ενδιαφερόμενοι για μία από τις τέσσερις άδειες, εντούτοις οι αυστηρές οικονομικές προϋποθέσεις που θέτουν οι όροι του διαγωνισμού αποκλείουν σχεδόν άπαντες τους ενδιαφερομένους, ενισχύοντας την εταιρία που σήμερα λειτουργεί με πρωτοφανή επιτυχία το Ξυστό στην Ιταλία και κατά πάσα πιθανότητα και μοναδικό αυριανό συνεχιστή της, τη Lottomatica.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου, ιταλικές και ξένες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόλις ακούστηκε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιούσε μέσω διαγωνισμού το Ξυστό. Μεταξύ αυτών και η Intralot.

Όταν ανακοινώθηκε ότι στόχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών ήταν η προκαταβολικά πληρωτέα αμοιβή (για τις 4 άδειες) 800 εκατ. ευρώ και επίσης το να διαθέτει κάθε υποψήφιος αδειούχος (είτε ως αυτόνομη επιχείρηση είτε ως κοινοπραξία εταιριών) ένα ΜΙΝΙΜΟΥΜ 10.000 σημείων πώλησης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010, άρχισαν και οι διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων.

Μία από τις πιο κραυγαλέες ήταν της Intralot που απέστειλε επιστολές μέχρι στον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Σ. Μπερλουσκόνι.

Ίσως δικαίως, αφού η ελληνική εταιρία διαθέτει σήμερα στην Ιταλία περί τα 600 σημεία πώλησης(!), αρκετά μακράν του επιθυμητού αριθμού των 10.000, όπου σε συνδυασμό με τους υψηλούς στόχους του υπουργείου Οικονομικών (800 εκατ. ευρώ για 4 άδειες) θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθεί τραπεζική χρηματοδότηση για μία από τις άδειες (αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν δεσμευτικές προσφορές για τις υπόλοιπες τρεις).

Σημειωτέον ότι αν δεν παρουσιαστούν 4 υποψήφιοι με δεσμευτικές προσφορές παρά μόνον ένας, τότε αυτός θα πρέπει να καταβάλει τη συνολική αμοιβή για τις 4 άδειες (800 εκατ. ευρώ) και να διενεργεί το παιχνίδι εφεξής... μονοπωλιακά, απόντων άλλων αδειούχων.

Το σκηνικό αυτό ήταν φυσικό να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια δυνητικών κοινοπραξιών μεταξύ των ενδιαφερομένων των οποίων τα ονόματα διασταυρώθηκαν σε εφικτά και πάντως, προς το παρόν, σε φημολογούμενα και μόνο σχήματα.

Μόλις την Παρασκευή η ιταλική εταιρία Sisal επισήμως αποσύρθηκε από τη διαδικασία του διαγωνισμού και απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Λάτσιο αιτούμενη την ακύρωση του διαγωνισμού.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agipronews ανέφερε ότι, αν αυτό το αίτημα γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, τότε η διαδικασία προσωρινά θα σταματήσει και η παράδοση των σφραγισμένων προσφορών απλώς δεν θα έχει ως καταλυτικό όριο τη 12η Οκτωβρίου (τη σημερινή ημέρα).

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιταλική οικονομική εφημερίδα "Milano Finanza", οι ενδιαφερόμενοι για μία από τις τέσσερις άδειες του ιταλικού Ξυστό είναι η Lottomatica με την Consorzio Lotterie Nazionali, η Sisal (που αποσύρθηκε), η Poste Italiane με τα 14.000 σημεία πώλησης, η Banca Popolare of Milan, η ιταλική Snai, η ελληνική Intralot και η ισπανική Codere.

Η εφημερίδα έγραφε την περασμένη εβδομάδα ότι "μόλις 4 μέρες πριν παραδοθούν οι φάκελοι με τις προσφορές καμία κοινοπραξία εκτός της Lottomatica δεν έχει επισήμως ανακοινώσει τη συμμετοχή της...".

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Όμως, οι εξελίξεις «τρέχουν» στη γείτονα...

Έτσι, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Λάτσιο, μετά από ενδελεχέστερη επισκόπηση της αίτησης διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Sisal, εις εκ των υποψηφίων για μια απο τις τέσσερις άδειες του ΞΥΣΤΟ της Ιταλίας, την Παρασκευή, απεφάνθη ότι η κατασταση όχι μόνο απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να αξιολογηθεί επαρκώς, αλλά και ότι η δικαστική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την Τετάρτη ή την Πέμπτη αυτής της εβδομάδος.

Από την άλλη, η διοργανώτρια του διαγωνισμού, κρατική εταιρεία ΑΑΜS, δεν ανέφερε τίποτα για ενδεχόμενη παράταση του χρονικού ορίου υποβολής των δεσμευτικών προσφορών (4 μμ. ώρα Ιταλίας, σήμερα) που σημαίνει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου πολύ πιθανόν να φθάσει μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας!


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v