Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Σταματά τη λειτουργία της στις 31/12

Τη λειτουργία της αποφάσισε να σταματήσει η ΤΕΞΑΠΡΕΤ στις 31/12/09, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο. Η εταιρία θα αξιοποιήσει τα ακινητά της ενώ θα λάβει ομολογιακό για να καλύψει τους εργαζόμενους της.

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Σταματά τη λειτουργία της στις 31/12
Τη λειτουργία της αποφάσισε να σταματήσει η ΤΕΞΑΠΡΕΤ στις 31/12/09, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο. Η εταιρία θα αξιοποιήσει τα ακινητά της ενώ θα λάβει ομολογιακό για να καλύψει τους εργαζόμενους της.

Αναλυτικότερα, σήμερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2009, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΞΑΠΡΕΤ και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Οι δυσμενείς συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν άφησαν αλώβητη την ελληνική κλωστοϋφαντουργία η οποία από ετών δεχόταν ήδη τον αθέμιτο ανταγωνισμό φθηνών αλλά όχι ποιοτικών προϊόντων τρίτων χωρών. Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας στην εγχώρια αγορά και οι πιέσεις, που η κρίση αυτή ασκούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δεν επέτρεπαν προβλέψεις ταχείας εξόδου από την ύφεση.

Οι συνθήκες στην αγορά του ετοίμου ενδύματος παραμένουν δύσκολες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας του καταναλωτικού κοινού, της συγκράτησης των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών και της μείωσης της ζήτησης που όλα αυτά συνεπάγονται. Παραδοσιακοί πελάτες της εταιρείας, για λόγους μείωσης του εργατικού κόστους τους, μετέφεραν την παραγωγή ενδυμάτων σε γειτονικές χώρες με συνέπεια τον περιορισμό της συνολικής ζήτησης για υπηρεσίες βαφής και χημικοτεχνικής επεξεργασίας των υφασμάτων.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε επώδυνα μέτρα διαχείρισης και αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η μείωση του αριθμού του προσωπικού και του χρόνου εργασίας του. Ο ορθολογισμός του κόστους των αναλωθέντων χημικών και των χρωμάτων της παραγωγής που επετεύχθη και η επιμέρους μείωση των δαπανών ωστόσο δεν μπόρεσαν να φέρουν την εταιρεία σε τροχιά ανάκαμψης. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου της χρήσεως προβλέπεται να είναι μειωμένος σε ποσοστό -35% περίπου έναντι της προηγούμενης χρήσης 2008 και σε ποσοστό -50% περίπου έναντι του 2007 ενώ αυξήθηκαν σημαντικά και οι συνολικές επισφάλειες της εταιρείας.

3. Η εταιρεία θα σταματήσει, στο τέλος του έτους τη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία και το λογιστήριο για εισπράξεις, πληρωμές, παραλαβές, παραδόσεις.

4. 'Aμεσος στόχος της διοίκησης είναι η αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρείας και των τεράστιων αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως ενοικίαση, real estate, και προς τον σκοπό αυτό θα κινηθούν στις επόμενες ημέρες οι σχετικές διαδικασίες.

5. Μέχρι το τέλος του έτους δεν υπάρχουν άλλες πλην αυτές προς το προσωπικό και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στην εταιρεία ενώ η εκμετάλλευση των ακινήτων της μπορεί να της αποφέρει έσοδα για την κάλυψη των λοιπών υποχρεώσεων στο μέλλον.

6. Κάτω από αυτό το αβέβαιο για την κλωστοϋφαντουργία καθεστώς λειτουργίας, οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας που επωμίζονται και τις ευθύνες διοίκησης θα προχωρήσουν στη σύναψη δανεισμού για την αγορά ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας με το προϊόν του οποίου θα καλυφθούν άμεσα οι υποχρεώσεις αποδοχών και αποζημιώσεων μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009 του προσωπικού και των ασφαλιστικών εισφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v