Στο Λ. Λαυρεντιάδη το 31,3% της Proton

Στον Λ. Λαυρεντιάδη "πέρασε" το 31,31% της Proton που κατείχε η Πειραιώς, προς 3,6€ ανά μετοχή, τιμή που αντιστοιχεί σε premium 84%. "Θετική κατάληξη σε μια επένδυση που δεν είχε στρατηγική σημασία", λένε οι αναλυτές.

Στο Λ. Λαυρεντιάδη το 31,3% της Proton
Στον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη "πέρασε" το 31,31% της Proton Bank που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς.

Νωρίτερα μεταβιβάστηκε το 31,31% της Proton Bank στην τιμή των 3,6 ευρώ μέσω πακέτου 19.629.247 τεμαχίων.

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 70.665.289 ευρώ, ενώ η μετοχή της Proton έκλεισε στο 1,96 ευρώ με άνοδο 8,29%. Η τιμή αγοράς πραγματοποιήθηκε με premium 84%.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι σήμερα μεταβίβασε στον κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη 19.629.247 μετοχές (ποσοστό 31,315% του μετοχικού κεφαλαίου) εκδόσεως της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας Proton Τράπεζα Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 70.665.289,20 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Proton

Η Proton Τράπεζα Α.Ε. ανακοινώνει ότι όπως ενημερώθηκε σήμερα μεταβιβάστηκαν από τη βασική της μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. στον κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη 19.629.247 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 31,3147% του μετοχικού της κεφαλαίου.

---Πώς σχολίασαν το deal οι αναλυτές

Θετικά είδαν οι αναλυτές την πώληση του ποσοστού που κατείχει στην Proton Bank η Τράπεζα Πειραιώς, τονίζοντας πως η επένδυση αυτή δεν ήταν εξαρχής στρατηγικής σημασίας.

Στα 47 εκατ. ευρώ εκτιμά η HSBC ότι θα ανέλθουν τα χρηματοοικονομικά κέρδη για την Τράπεζα Πειραιώς από την πώληση του ποσοστού που κατείχε στην Proton Bank, σημειώνει ωστόσο ότι αναμένει τις επίσημες λεπτομέρειες.

Η χρηματιστηριακή τονίζει πως αυτά τα κέρδη θα υπεραντιστάθμιζαν την έκτακτη εισφορά ύψους 21 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλει το κράτος, ενώ τονίζει πως η Πειραιώς απεμπλέκεται από μια επένδυση που, κατά την άποψη της HSBC, δεν είχε εξαρχής καμιά στρατηγική λογική.

Η Εθνική - Π&Κ, από την πλευρά της, εκτιμά πως ο όμιλος της Πειραιώς θα εγγράψει κέρδος περίπου 20,4 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, μετά την πώληση του ποσοστού.

Υπενθυμίζει πως είχε εκφράσει την άποψη ότι η εξαγορά της Proton δεν ήταν στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο της Πειραιώς, δεδομένου του μικρού μεγέθους της τράπεζες, σημειώνει ωστόσο πως αποδείχτηκε εξαιρετική επένδυση για τον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v