Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτή σε συμμαχίες η Alpha Bank - "Πρώτο Θέμα"

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας προσέγγισης Εθνικής - Alpha Bank ή ακόμα και συμμαχίας της Alpha με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής.

Ανοιχτή σε συμμαχίες η Alpha Bank - Πρώτο Θέμα
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας προσέγγισης Εθνικής - Alpha Bank ή ακόμα και συμμαχίας της Alpha με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ομίλου της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής του ομίλου της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, αν και περιμένει και ο ίδιος να δει πώς θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα, εντούτοις αιφνιδιαστικά εμφανίζεται να μην απορρίπτει την ιδέα νέας προσέγγισης Εθνικής Τράπεζας - Alpha Bank.

Ο ίδιος εξήγησε στην εφημερίδα: "Δεν βλέπω σύντομα να μεταβάλλεται το τοπίο στις τράπεζες. Το ζήτημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το μείζον θέμα είναι η ρευστότητα, η οποία αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει".

Παρά το γεγονός, όμως, ότι πιστεύει πως δεν είναι η ώρα για deals, εντούτοις ενδόμυχα δεν κρύβει ότι θα ήθελε, εάν ήταν δυνατόν, να αναβιώσει η συμφωνία που είχε γίνει παλαιοτέρα με τον Θεόδωρο Καρατζά, αλλά την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε, γράφει το "Πρώτο Θέμα".

Για την ακρίβεια, στη ερώτηση εάν θα ξαναέβλεπε την αναβίωση του deal Εθνικής - Alpha, η απάντησή του ήταν: "Όλα παίζουν. Γιατί όχι;". Ωστόσο, επί της ουσίας, ο κ. Κωστόπουλος δεν κρύβει ότι το καλύτερο για τις εγχώριες τράπεζες θα ήταν να συνδεθούν με έναν διεθνή τραπεζικό κολοσσό, ο όποιος θα μπορεί να εξασφαλίζει σημαντική ρευστότητα για το εγχώριο σύστημα.

Σε άλλη ερώτηση της εφημερίδας εάν θα έβλεπε μια συμφωνία συμμαχίας της Alpha Bank με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: "Εάν είναι μεγάλη και σίγουρη, θα το εξετάσουμε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v