Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΑΙΚ: Ρύθμιση αναδιάρθρωσης δανειακών υποχρεώσεων

Η Μαίλλης ανακοινώνει ότι το ΔΣ στις 06.10.2010, ενέκρινε συμφωνία, η οποία θα ρυθμίζει το σύνολο των θεμάτων της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου Μαίλη, συνολικού ύψους περίπου 239,2 εκατ. ευρώ.

ΜΑΙΚ: Ρύθμιση αναδιάρθρωσης δανειακών υποχρεώσεων
Η Μαίλλης ανακοινώνει ότι το ΔΣ, κατά τη συνεδρίαση της 06.10.2010, συζήτησε και καταρχήν ενέκρινε, συμφωνία, η οποία θα ρυθμίζει το σύνολο των θεμάτων της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου Μαίλλη, συνολικού ύψους περίπου 239,2 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων, του ομίλου, (ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ), παρέχοντας τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, για την οριστικοποίηση και υπογραφή της.

Τα βασικά στοιχεία είναι τα εξής:

- Κεφαλαιοποίηση υφισταμένων δανείων: 74,9 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών της εισηγμένης μητρικής Eταιρείας, υπέρ των δανειστών του Ομίλου.

Για την αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου υφιστάμενου δανεισμού:

- Κοινοπρακτικό δάνειο 116,8 εκατ. ευρώ.

- Ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ, με κεφαλαιοποιούμενο επιτόκιο (PIK), μετατρέψιμο σε νέες μετοχές της εισηγμένης μητρικής εταιρείας.

- Νέα γραμμή Κεφαλαίου Κίνησης: κοινό Ομολογιακό δάνειο 16 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ομίλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920.

- και για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών έκδοση κοινού Ομολογιακού δανείου ύψους 8 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920, το οποίο θα αποπληρωθεί από την ανωτέρω Νέα γραμμή Κεφαλαίου Κίνησης.

Σημειωτέον ότι, η υπογραφή της συμφωνίας (η υλοποίηση της οποίας θα πρέπει να αποφασισθεί και από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας), καθώς και η διαδικασία, οι τυχόν απαραίτητες εγκρίσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νέα ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v