Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένα βήμα πριν το "λουκέτο" η Ατλάντικ

Στα χέρια του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τέθηκε πλέον η τύχη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί διαδικασία συνδιαλλαγής.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Ατλάντικ
Στα χέρια του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τέθηκε πλέον η τύχη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί διαδικασία συνδιαλλαγής.

Συγκεκριμένα, δεν επιτεύχθηκε η πολυπόθητη συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της αλυσίδας, αφού μόλις το 6,7% αυτών συναίνεσε στη συγκεκριμένη πρόταση. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία συνδιαλλαγής απαιτούνταν η συναίνεση του 51% των πιστωτών της εταιρίας. 

Η εξέλιξη αυτή φέρνει την ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό λουκέτο. 

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, στο δίκτυο της αλυσίδας έχουν πλέον μείνει μόλις 25 καταστήματα, ενώ οι υποχρεώσεις της έχουν εκτοξευθεί στα 220 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι υπέρ της πρότασης του μεσολαβητή κατέθεσαν η HQF, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συναιτερισμός Άρτας, ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, και άλλοι πιστωτές. 

--- Η ανακοίνωση της Ατλάντικ

Η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕΕ γνωστοποιεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού ότι σήμερα 4 Μαΐου 2011 εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση του διαμεσολαβητή κ. Αθανάσιου Λιάγκου σχετικά με το πέρας της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περίπου εντός 60 ημερών.

Επιπλέον, η εταιρία κατέθεσε σήμερα δήλωση παύσης πληρωμών, η οποία θα εκδικαστεί την 8η Ιουνίου 2011 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εταιρία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v