Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Από σήμερα η ΔΠ για τη Eurobank

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 15 Φεβρουαρίου η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής ΔΠ που υπέβαλε η Εθνική στους μετόχους της Eurobank. Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τo deal. Οι λεπτομέρειες.

ΕΤΕ: Από σήμερα η ΔΠ για τη Eurobank
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 15 Φεβρουαρίου η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς που υπέβαλε η Εθνική στους μετόχους της Eurobank, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών Εθνικής.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στο σύνολο των κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Eurobank, με την Εθνική που αποτελεί τον προτείνοντα να κατέχει ήδη σήμερα, αμέσως και εμμέσως κοινές μετοχές της Eurobank.

Κατά την ημερομηνία δημοσιοποίησης της Δημόσιας Πρότασης, η Εθνική και συντονισμένα με αυτή πρόσωπα κατείχαν 2.303.659 μετοχές της Eurobank (0,42% των δικαιωμάτων ψήφου) εκ των οποίων οι 311.019 κατέχονταν άμεσα (ήτοι ποσοστό 0,06%) και 1.992.640 (ήτοι ποσοστό (0,36%) έμμεσα μέσω θυγατρικών.

Η Εθνική δεσμεύεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές που θα τις προσφερθούν.

Οι κάτοχοι 552.948.427 υφιστάμενων κοινών με ψήφο μετοχών της Eurobank, ονομαστικής αξίας €2,22 η κάθε μία, καλούνται να αποδεχθούν ή όχι την προαιρετική δημόσια προσφορά της Εθνικής η οποία προβλέπει σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank.

Μέλη της οικογένειας Λάτση, που κατέχουν αθροιστικά περίπου το 43,6% των
δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank έχουν δεσμευτεί εγγράφως να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση προσφέροντας στον Προτείνοντα το σύνολο των μετοχών που κατέχουν.

Οι μετοχές Εθνικής που θα λάβουν ως αντάλλαγμα όσοι αποδεχθούν την πρόταση θα προκύψουν από αύξηση κεφαλαίου που αποφάσισε η τελευταία γενική συνέλευση της τράπεζας. Εφόσον προσφερθεί στην ΕΤΕ το σύνολο των μετοχών της Eurobank που δεν κατέχει τότε θα εκδώσει 320.710.088 νέες μετοχές.

Οι μετοχές θα μεταβιβασθούν εξωχρηματιστηριακά και το τέλος καταχώρησης που ανέρχεται σε 0,08% επί της αξίας της συναλλαγής ανά συμβαλλόμενο θα καταβληθεί από την Εθνική με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των 20 ευρώ και του 20% επί της αξίας των μεταβιβαζομένων μετοχών ανά αποδεχόμενο μέτοχο.

Εντός έξι (6) εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, οι νέες μετοχές ΕΤΕ που προσφέρονται ως αντάλλαγμα σε όσους αποδεχθούν την προσφορά, θα πιστωθούν στο Λογαριασμό Αξιών της Μερίδας Επενδυτή. Στις Φεβρουαρίου, βάσει των ενδεικτικών ημερομηνιών που περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα του πληροφοριακού δελτίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Ως σύμβουλοι της Εθνικής στην δημόσια προσφορά ενεργούν η CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LIMITED και η MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL PLC.

Οι προνομιούχες μετοχές της Eurobank δεν αποτελούν αντικείμενο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Οι Σημαντικές Ημερομηνίες της Δημόσιας Πρότασης

5.10.2012: Ενημέρωση της ΕΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας & Ανακοίνωση της Δημόσιας Πρότασης

23.11.2012: Έγκριση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου από τη Βη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Προτείνοντος

10.1.2013: Έγκριση Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

11.1.2013: Δημοσίευση Πληροφοριακού Δελτίου και Εγγράφου Προσφοράς Μετοχών κατ’ άρθρο 4 παρ. 1 (β) και 2(γ) του Ν. 3401.2005

11.1.2013: Έναρξη Περιόδου Αποδοχής

15.2.2013:
Λήξη Περιόδου Αποδοχής

18.2.2013:
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Δημόσιας Πρότασης

21.2.2013: Κατάθεση δικαιολογητικών για την έγκριση εισαγωγής των Νέων Μετοχών στο ΧΑ

21.2.2013: Αποστολή στο ΣΑΤ αρχείων Προσφερόμενων Μετοχών και παραδιδόμενων Νέων Μετοχών και υποβολή απαιτούμενων δικαιολογητικών εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης

25.2.2013: Καταβολή χρεώσεων ΕΧΑΕ από τον Προτείνοντα και μεταφορά των Προσφερόμενων Μετοχών στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας Επενδυτή των Αποδεχόμενων Μετόχων

26.2.2013: Μεταφορά των Προσφερόμενων Μετοχών στο Λογαριασμό Αξιών του Προτείνοντος και πίστωση των Νέων Μετοχών στο Λογαριασμό Αξιών των Αποδεχόμενων Μετόχων

26.2.2013: Πιστοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

27.2.2013:
Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών

Σε περίπτωση μεταβολής των ανωτέρω ημερομηνιών, θα υπάρξει ενημέρωση των Μετόχων και του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση του Προτείνοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v