Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Ναι από ΓΣ για ΜΟΔ έως 2,5 εκατ.

Την έγκριση της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού έως 2,5 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 6% και τιμής μετατροπής στα 0,79 ευρώ ψήφισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Βαράγκης.

Βαράγκης: Ναι από ΓΣ για ΜΟΔ έως 2,5 εκατ.
Την έγκριση της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 2,5 εκατ. ευρώ, τετραετούς διάρκειας, επιτοκίου 6%, δυνατότητας μετατροπής ανά πάσα στιγμή και τιμής μετατροπής στα 0,79 ευρώ ψήφισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Βαράγκης.

Η αύξηση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και θα καλυφθεί από το εξωτερικό.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρίας δεν θα απορρίψει πιθανά αιτήματα σημερινών μετόχων να συμμετάσχουν στην έκδοση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, η άντληση αυτών των κεφαλαίων αποτελεί το μόνο τρόπο έτσι ώστε η Βαράγκης να συνεχίσει να υπάρχει και να διεκδικήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες στο μέλλον. 

Ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Δημήτρης Βαράγκης (φωτό), ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή ξένων επενδυτών στο συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο, συμπληρώνοντας πως οι νέοι επενδυτές είναι δικτυωμένοι με πελάτες και προμηθευτές, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη της εταιρίας.

"Οι ξένοι επενδυτές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία της εταιρίας για την εκτέλεση έργων στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, επενδύουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρίας.

Τέλος, ο κ. Βαράγκης διεμήνυσε στους μετόχους:

- Δεν είναι στις προθέσεις κανενός να υποβάλλει δημόσια πρόταση για την έξοδο της εταιρίας από το ΧΑ.  

- Στο πρόγραμμα είναι τόσο το υπό έκδοση ομολογιακό δάνειο, όσο και το ήδη υπάρχον ΜΟΔ να μετατραπούν όσο το δυνατόν χρηγορότερα σε μετοχές, με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v