Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Cosco για τον ΟΛΠ

Το ενδιαφέρον της Cosco να συμμετάσχει σε επικείμενο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΠ επιβεβαίωσε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal (PCT), θυγατρικής της Cosco.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ενδιαφέρον από Cosco για τον ΟΛΠ
Το ενδιαφέρον της Cosco να συμμετάσχει σε επικείμενο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΠ επιβεβαίωσε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal (PCT), θυγατρικής της Cosco, η οποία έχει υπό τον έλεγχο της τους προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευρά της εταιρείας για αύξηση της παρουσίας της στον Πειραιά εφόσον βέβαια η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal τόνισε ακόμη ότι η PCT συνεχίζει την ανάπτυξη του επενδυτικού της πλάνου.

Στο ίδιο συνέδριο με τον κ. Βαμβακίδη παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος και ο Managing Director της Hewlett Packard Hellas Πυθαγόρας Παπαδημητρίου. Η κοινή παρουσία των τριών δεν ήταν διόλου τυχαία αφού οι τρεις εταιρείες συμπράττουν για την μεταφορά προϊόντων της HP προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι για να αποδώσει το εγχείρημα αυτό θα πρέπει ο Πειραιάς να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο logistic cluster, ενώ ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη ώθηση που μπορεί να έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υλοποίηση τη συμφωνίας αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v