Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Στόχος αύξηση άνω του 10% σε κέρδη 2006

Η αύξηση των μετά φόρων κερδών με ρυθμό υψηλότερο του 10% για το 2006, περιλαμβάνονται στους στόχους της διοίκησης του ΝΙΚΑ, σύμφωνα με εταιρική παρουσίαση του ομίλου εταιριών. Βασικοί στόχοι του Ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μέσω εξαγορών στις χώρες της Βαλκανικής αλλά και τη μείωση των σταθερών εξόδων και η βελτίωση των ταμιακών ροών.

Νίκας: Στόχος αύξηση άνω του 10% σε κέρδη 2006
Η αύξηση των μετά φόρων κερδών με ρυθμό υψηλότερο του 10% για το 2006, περιλαμβάνονται στους στόχους της διοίκησης του ΝΙΚΑ, σύμφωνα με εταιρική παρουσίαση του ομίλου εταιριών.

Ειδικότερα την Παρασκευή 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε εταιρική παρουσίαση τoυ Ομίλου εταιρειών ΝΙΚΑΣ στο πλαίσιο της 2ης επενδυτικής διημερίδας την οποία διοργάνωσε η Γερμανική Τράπεζα SAL OPPENHEIM PRIVATBANKIERS σε συνεργασία με την GANJON INVESTOR RELATIONS, την MERIT ΑΧΕΠΕΥ και την AIA RELATE.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 34 θεσμικοί επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Αγγλία, ενώ παρουσιάστηκαν συνολικά 14 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την παρουσίαση της ΝΙΚΑS σε εκπροσώπους θεσμικών επενδυτών πραγματοποίησε ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Γεώργιος Βάνης ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχειρηματική στρατηγική ανάπτυξης, στις τρέχουσες εξελίξεις και στα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2005, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, άνοδο της τάξεως του 4,9% και ανήλθε σε € 105,6 εκατ. Επιπλέον, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 8,1 εκατ. παραμένοντας στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για τη χρήση 2006, στόχος της Διοίκησης είναι η οργανική αύξηση των πωλήσεων με ρυθμό άνω του 10% και των κερδών μετά φόρων άνω του 10%.

Ο στόχος αυτός πρόκειται πραγματοποιηθεί μέσω της κυκλοφορίας νέων προϊόντων. Βασικοί στόχοι του Ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μέσω εξαγορών στις χώρες της Βαλκανικής αλλά και τη μείωση των σταθερών εξόδων και η βελτίωση των ταμιακών ροών.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των θεσμικών επενδυτών, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους προς τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο Όμιλος εταιρειών ΝΙΚΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v