Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio Visual: Αύξηση 22,7% στα κέρδη μητρικής

Αύξηση 22,7% στη μητρική και 14,04% στον όμιλο παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους της Audio Visual στο α’ τρίμηνο του 2006, έναντι της περσινής περιόδου, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Audio Visual: Αύξηση 22,7% στα κέρδη  μητρικής
Αύξηση 22,7% στη μητρική και 14,04% στον όμιλο παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους της Audio Visual στο α’ τρίμηνο του 2006, έναντι της περσινής περιόδου, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου (καταρτισμένα με βάση τα ΔΛΠ), σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 23,866 εκατ. ευρώ, από 21,843 εκατ. ευρώ το τρίμηνο του 2005, ενισχυμένος κατά 9,26%.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων παρουσιάζουν αύξηση 14,04%, καθώς ανήλθαν στα 2,501 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 2,193 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 6,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ικανοποιητική αύξηση κατά 22,7%, ενώ τα καθαρά μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη, ανήλθαν στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε επίπεδο εταιρίας, ο κύκλος εργασιών για την Audio Visual διαμορφώθηκε σε 9,370 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 10,275 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειωμένος κατά 8,80%.

Τα κέρδη μετά φόρων της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 22,7%, καθώς ανήλθαν στα 1,902 εκατ. ευρώ, από 1,550 εκατ. ευρώ το 2005.

Αναφορικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία συγχώνευσης της Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνος, με την κατά 85% θυγατρική εταιρία Προοπτική. Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.



Εκτιμάται ότι μετά την εν λόγω συγχώνευση, θα διαμορφωθούν ικανές συνθήκες για τη διαμόρφωση σημαντικών επιχειρηματικών συνεργειών και οικονομιών κλίμακας.

Επίσης, σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η προβολή της ταινίας ”DA VINCI CODE” η διανομή της οποίας έχει αναλάβει η Προοπτική.

Γενικότερα, κατά τη τρέχουσα χρήση αναμένεται να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα της δυναμικής ανάπτυξης του ομίλου κατά τις παρελθούσες χρήσεις και ιδιαίτερα κατά τη χρήση του 2005 στην οποία ο όμιλος πραγματοποίησε δύο σημαντικές εξαγορές την Προοπτική και την Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v