Εργο στο Ουζμπεκιστάν από European Profiles ( Q&R)

Την ανάπτυξη του συστήματος πληροφοριών, ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ελέχγου στην Κεφαλαιαγορά του Ουζμπεκιστάν, ανέλαβε να υλοποιήσει η European Profiles, μέλος του ομίλου της Q & R. Το έργο είναι προϋπολογισμού 157.000 δολαρίων.

Εργο στο Ουζμπεκιστάν από European Profiles ( Q&R)
Η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων European Profiles, μέλος του oμίλου της Quality & Reliability, κατόπιν διεθνού διαγωνισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), ανέλαβε την υλοποίηση στο Ουζμπεκιστάν του έργου ”Ανάπτυξη της Κεφαλαιαγοράς του Ουζμπεκιστάν - Υπηρεσίες Συμβούλου, Φάση ΙΙ” συνολικού προϋπολογισμού 157.000 δολαρίων και διάρκειας 12 μηνών.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και εισαγωγή Ενιαίου Συστήματος Πληροφοριών, καθώς και Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης & Ελέγχου, στην Κεφαλαιαγορά του Ουζμπεκιστάν, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια της λειτουργίας και η προστασία όλων των συμμετεχόντων στις συναλλαγές.

Στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθεί ο προσδιορισμός των τεχνικών προδιαγραφών του απαιτούμενου λογισμικού και υλικού, θα συνταχθούν τα τεύχη για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και θα γίνει η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή του αναδόχου προμηθευτή του λογισμικού και υλικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν συνδέει με την εξέλιξη του έργου αυτού σημαντικές προσδοκίες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Κεφαλαιαγοράς της χώρας και την μετατροπή της σε εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας της. Μεταξύ των στόχων του έργου συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση της Κεφαλαιαγοράς του Ουζμπεκιστάν με τις αντίστοιχες αγορές της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.

Η ελληνική πλευρά θα μπορέσει να αξιοποιήσει για την υλοποίηση του έργου, τις πρόσφατες εμπειρίες της ελληνικής αγοράς, ενώ η συμμετοχή του τέως προέδρου του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθηγητή κ. Νιάρχου, στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει το έργο, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχή υλοποίηση του.

Η European Profiles, αποτελεί τη βασική επιχειρησιακή μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του ομίλου Q&R με μεγάλο αριθμό έργων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Η εταιρία έχει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v