Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Διευρύνονται οι ζημιές

Σε 389,9 χιλ. ευρώ διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημιές της Βαράγκης το α’ τρίμηνο του 2006, ενώ ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση υποχώρησε σε 1,775 εκατ. ευρώ. Βελτιωμένα αποτελέσματα στο εξάμηνο αναμένει η διοίκηση της εταιρείας.

Βαράγκης: Διευρύνονται οι ζημιές
Διευρύνθηκαν οι ζημιές της Βαράγκης κατά το α’ τρίμηνο του 2006, ενώ υποχώρησε και ο κύκλος εργασιών της.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

* Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων του ομίλου ανήλθαν σε -389,9 χιλ. Ευρώ έναντι -348,4 χιλ. Ευρώ που ήσαν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

* Τα μετά φόρων αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας διαμορφώθηκαν στα -380,4 χιλ. Ευρώ, έναντι -337,6 χιλ. για την ίδια περίοδο του 2005.

* Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών για την περίοδο 1.1.2006 έως 31.3.2006 ανήλθε στα 1.775,6 χιλ. Ευρώ, έναντι 1.935,5 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

* Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας ο κύκλος εργασιών ήταν 1.768,8 χιλ. Ευρώ έναντι 1.909,5 χιλ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μείωση που παρατηρείται στο σύνολο των ανωτέρω οικονομικών μεγεθών οφείλεται αφενός στην έντονη εποχικότητα της αγοράς επίπλων κατοικίας και αφετέρου στην μη τιμολόγηση σημαντικών ειδικών επαγγελματικών έργων που έχει αναλάβει, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει η Εταιρία.

Έτσι τα οικονομικά μεγέθη της ”ΒΑΡΑΓΚΗΣ” αναμένεται να είναι στο 1ο εξάμηνο της χρήσης σαφώς βελτιωμένα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη φετινή χρήση η Εταιρία, στα πλαίσια της νέας εμπορικής της πολιτικής, κάνει ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων στη λιανική αγορά του παραδοσιακού επίπλου στην Ελλάδα και την Κύπρο και των επίπλων επώνυμου ελληνικού σχεδιασμού (VARANGIS SCHEMATA), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα δημιουργίας και κατασκευαστικής υπεροχής.

Συγχρόνως επιδιώκει με την ίδια ένταση την ενδυνάμωση της πολυσχιδούς της δραστηριότητάς της στους τομείς των ειδικών επαγγελματικών έργων, του επαγγελματικού επίπλου και εξοπλισμού γραφείου, των επίπλων σπιτιού σύγχρονου design και των συστημάτων δόμησης χώρων γραφείων.

Επίσης, η ”ΒΑΡΑΓΚΗΣ” προχωρώντας σε τομές υποδομής στη ανάπτυξη και αναδιοργάνωση της παραγωγής της επιζητά τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους με απώτερο στόχο την ουσιαστική αύξηση της κερδοφορίας της στο τέλος της χρήσης.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας έχει προγραμματιστεί για την 14 Ιουνίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v