Lavipharm: Στον Καναδά το Trinipatch από Novartis

Η Lavipharm ανακοινώνει την κυκλοφορία του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης, ιδίας έρευνας κι ανάπτυξης, στον Καναδά από τη διεθνή φαρμακευτική εταιρία Novartis. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η Novartis αναλαμβάνει την αποκλειστική πώληση και διανομή του Trinipatch στην Καναδική αγορά.

Lavipharm: Στον Καναδά το Trinipatch από Novartis
Η Lavipharm ανακοινώνει την κυκλοφορία του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης, ιδίας έρευνας κι ανάπτυξης, στον Καναδά από τη διεθνή φαρμακευτική εταιρία Novartis.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η Novartis αναλαμβάνει την αποκλειστική πώληση και διανομή του Trinipatch στην Καναδική αγορά.

Το προϊόν θα πωλείται με τη διεθνώς κατοχυρωμένη ονομασία της Lavipharm Trinipatch και θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου τα έσοδα από τη συγκεκριμένη συνεργασία για την εγχώρια εισηγμένη θα προκύψουν τόσο από την αμοιβή για την παραχώρηση των δικαιωμάτων αντιπροσωπείας (rights fee) όσο και από τις εξαγωγές του σκευάσματος το οποίο παράγεται από τη ίδια τη Lavipharm.

Σημειώνεται ότι η Novartis είναι στρατηγικός συνεργάτης για τη Lavipharm, καθώς ήδη από το 1995, η Novartis κυκλοφορεί το Trinipatch στην ιταλική αγορά.

Το Trinipatch, είναι διαδερμικό σύστημα νιτρογλυκερίνης για την αντιμετώπιση της στηθάγχης, το οποίο σήμερα κυκλοφορεί με εκτός από την Ελλάδα σε πολλές άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες διεθνώς.

Παράλληλα, έχει ήδη εγκριθεί στην αγορά της Βραζιλίας, του Ισραήλ, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, και η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις για την επιλογή του ιδανικού συνεργάτη για την εμπορική κυκλοφορία του πιθανότατα από το 2007.

Τα Διαδερμικά Συστήματα Χορήγησης (Transdermal Drug Delivery Systems, TDDS) είναι από τους πλέον δημοφιλείς τρόπους χορήγησης φαρμάκων. Πρόκειται για επιθέματα που επικολλώνται σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας και επιτρέπουν σε ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες να διαπεράσουν τα στρώματα του δέρματος και να εισχωρήσουν στο αίμα ή στο πάσχον σημείο του σώματος. Η ελεγχόμενη αυτή χορήγηση παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους.

Η αγορά των νιτρωδών είναι από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Το Trinipatch, διαδερμικό σύστημα 3ης γενιάς, έχει ταχύτερη έναρξη δράσης και παρέχει υψηλή αποδέσμευση του δραστικού συστατικού και αποτελεσματικότητα, ενώ το σκεύασμα είναι μικρό σε μέγεθος, εύκολο στη χρήση και εμφανίζει λιγότερες δερματικές παρενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v