Lavipharm: Υπερδιπλασιασμός πωλήσεων έως το 2010

Την πρόβλεψη ότι το υπό έγκριση διαδερμικό φάρμακο της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου Lavipharm θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2006 στις ΗΠΑ και στα τέλη του 2007 στην Ευρώπη διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Lavipharm: Υπερδιπλασιασμός πωλήσεων έως το 2010
Την πρόβλεψη ότι το υπό έγκριση διαδερμικό φάρμακο κατά του ισχυρού πόνου (φεντανύλη) της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου Lavipharm θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2006 στις ΗΠΑ και στα τέλη του 2007 στην Ευρώπη διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Εξ αυτού του λόγου εκτιμάται ότι από τα τέλη του 2006 η αμερικανική θυγατρική θα αποπληρώνει σταδιακά την απαίτηση 13,6 εκατ. ευρώ που έχει η μητρική έναντί της.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Θανάσης Λαβίδας, εκτίμησε επιπλέον ότι στο τέλος της πενταετίας 2006-2010 οι πωλήσεις θα υπερδιπλασιαστούν στα 575 εκατ. ευρώ, τα EBITDA θα φθάσουν τα 90 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη στα 75 εκατ. ευρώ.

Με την προϋπόθεση ότι η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου δεν θα μεταβληθεί εντός της πενταετίας, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε περίπου 44 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος προγραμματίζει παραγωγικές επενδύσεις 7,5 εκατ. ευρώ στην προσεχή τριετία.

Εξυπακούεται ότι οι προβλέψεις αυτές ισχύουν για το τέλος της πενταετίας και εφόσον επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, όροι και προϋποθέσεις του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τυπικά θέματα της συνέλευσης, εγκρίθηκαν, ενώ για τη χρήση του 2005 η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Λαβίδας παρουσίασε επίσης τα σημαντικότερα γεγονότα που χαρακτήρισαν την επιχειρηματική πορεία του Ομίλου την προηγούμενη χρονιά εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σε διεθνές επίπεδο, έγινε αναφορά στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στην πρόοδο της Lavipharm Corp. στην Αμερική σε αυτόν τον τομέα καθώς και στην πρόσφατη ανακοίνωση για την κυκλοφορία του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης (Trinipatch) στον Καναδά.

Στην Ελλάδα, ξεχώρισαν η κυκλοφορία δύο νέων φαρμάκων, το ένα για τη ρύθμιση της χοληστερίνης και το άλλο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, η διεύρυνση των αγορών κυκλοφορίας των δερμοκαλλυντικών προϊόντων Castalia και η ανοδική επιχειρηματική πορεία τη Pharma PLUS.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λαβίδας τόνισε: ”Η μέχρι σήμερα επιχειρηματική μας δραστηριότητα, η οποία πραγματοποιείται συχνά υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες, μας κάνει υπερήφανους. Ταυτόχρονα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για τη συνέχιση αυτής της αναπτυξιακής πορείας. Πορείας που στηρίζεται σε στέρεες βάσεις: την καινοτομία, την παραγωγικότητα και την ποιότητα παντού: στους ανθρώπους, στις υπηρεσίες, στα προϊόντα μας”.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v