Lavipharm: Αμερικανικό ”ΟΚ” για το νέο φάρμακο

Tην έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά των ΗΠΑ του διαδερμικού συστήματος χορήγησης φεντανύλης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) έλαβε η Lavipharm, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Lavipharm: Αμερικανικό ”ΟΚ” για το νέο φάρμακο
Tην έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά των ΗΠΑ του διαδερμικού συστήματος χορήγησης φεντανύλης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) έλαβε η Lavipharm, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της, το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm είναι ένα μικρό σε επιφάνεια και λεπτό patch τελευταίας γενιάς, που επικολλάται εύκολα στην επιδερμίδα και ανακουφίζει από τον ισχυρό πόνο.

Η δραστική αναλγητική ουσία του, η φεντανύλη (100 φορές ισχυρότερη απο τη μορφίνη), εισχωρεί αργά, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, μέσω της επιδερμίδας στον οργανισμό προσφέροντας ελεγχόμενη σταθερή δοσολογία και συνεχή ανακούφιση. Ενδείκνυται για τον ισχυρό και χρόνιο πόνο, όπως αυτός του καρκίνου.



Η ανάπτυξη του προϊόντος της Lavipharm ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2003 και ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε στον FDA τον Ιανουάριο 2004. Το προϊόν εγκρίθηκε και στις τέσσερις δοσολογικές μορφές χορήγησης, 25μg/h, 50μg/h, 75μg/h και 100μg/h. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία έγκρισης στην Ευρώπη.

”Με την έγκριση αυτή η Lavipharm συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή και διεθνή αναγνώριση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Για πρώτη φορά φαρμακευτικό προϊόν έρευνας και ανάπτυξης εταιρίας ελληνικών συμφερόντων εγκρίνεται από την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, την αυστηρότερη στον κόσμο, και θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη αμερικανική αγορά, όπου οι πωλήσεις διαδερμικής φεντανύλης το 2005 ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια.

Η Lavipharm, με το επίτευγμα αυτό γράφει νέα σελίδα στην ιστορία της. Με όραμα, ευέλικτη στρατηγική και σταθερά βήματα, αποκτά σήμερα δικαιωματικά μια θέση στο χώρο της παγκόσμιας φαρμακευτικής τεχνολογίας”, τονίζει η εταιρία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm κ. Θανάσης Λαβίδας δήλωσε σχετικά: ”Η έγκριση του διαδερμικού συστήματος φεντανύλης της Lavipharm από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων δεν είναι απλώς δικαίωση των προσπαθειών μας, αλλά ένα επιστημονικό και επιχειρηματικό επίτευγμα που δείχνει το δρόμο για τις εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις που τολμούν. Με υψηλούς στόχους, εμείς συνεχίζουμε τη φιλόδοξη πορεία μας στην ελληνική και παγκόσμια αγορά”.

Στο τέλος Αυγούστου η Lavipharm θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v