Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Περιορισμός ζημιών στο πρώτο τρίμηνο

Η σχεδιασμένη μείωση του δικτύου πωλήσεων και της διανομής φρέσκου γάλακτος σε απομακρυσμένες περιοχές βοήθησε την Εβροφάρμα να περιορίσει τις ζημίες μετά από φόρους στο πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά την υποχώρηση του τζίρου της.

Εβροφάρμα: Περιορισμός ζημιών στο πρώτο τρίμηνο
Περιορισμό ζημιών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρίας εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2013 η Εβροφάρμα, χάρη στη σχεδιασμένη μείωση του δικτύου πωλήσεων και της διανομής φρέσκου γάλακτος σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στις 609 χιλ. € έναντι 482 χιλ. € του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος και τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν στις 410 χιλ. € έναντι 131 χιλ. € της περυσινής περιόδου.

Το ενοποιημένο αποτέλεσμα προ φόρων ανήλθε σε ζημίες 333 χιλ. € έναντι ζημιών 447 χιλ. € της περυσινής περιόδου, το δε εταιρικό ανήλθε σε ζημίες 424 χιλ. € έναντι ζημιών 692 χιλ. € αντίστοιχα.

Το ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημίες 161 χιλ. € έναντι ζημιών 519 χιλ. € της περυσινής περιόδου και το εταιρικό σε ζημίες 188 χιλ. € έναντι ζημιών 713 χιλ. € αντίστοιχα.

Η πιο πάνω βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στη σχεδιασμένη μείωση του δικτύου πωλήσεων και της διανομής φρέσκου γάλακτος σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ήταν αναμενόμενο οι ενοποιημένες και οι εταιρικές πωλήσεις ανήλθαν στις 5.188 χιλ. € και 5.033 χιλ. € αντίστοιχα έναντι 7.076 χιλ. € και 6.921 χιλ. € μειωμένες κατά 26,68 % και 27,28% αντίστοιχα.

Η διοίκηση της εταιρίας εφαρμόζει αυστηρά, αφενός την πολιτική μείωσης των εξόδων και αφετέρου την στοχευμένη ανάπτυξη των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v