Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δομική Κρήτης: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στην περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του ομίλου και στην τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εντός του 2013 εστιάζει η Δομική Κρήτης τις προσπάθειές της για άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης.

Δομική Κρήτης: Ενέργειες για άρση επιτήρησης
Τις προσπάθειές της για άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης συνεχίζει η Δομική Κρήτης που έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά διαρθρωτικών ενεργειών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η εισηγμένη, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2013 η οικονομική κατάσταση του ομίλου βελτιώθηκε σημαντικά, με επιστροφή σε κερδοφορία τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και στα κέρδη προ φόρων.

Επίσης, η ανάληψη νέων έργων, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα αποτελέσματα και της ταμειακές ροές στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με την εισηγμένη, βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα και η διοίκηση εκτιμά ότι παραμένουν σε διαχειρίσιμο επίπεδο και θα τακτοποιηθούν εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, καθώς αναμένει τον συμψηφισμό των οφειλομένων φόρων με τις επιστροφές των παρακρατούμενων, την αξιοποίηση των σχετικών διατάξεων για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας από την επιτάχυνση εκμετάλλευσης των νέων έργων οι συμβάσεις των οποίων έχουν υπογραφεί από την εταιρία/όμιλο και από κοινοπραξίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρίας υπήχθησαν στην «Κατηγορία Επιτήρησης» βάσει του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α, κατόπιν της 4/4/2013 απόφασης του Δ.Σ του Χ.Α., καθώς οι ζημίες του ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v