Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ανω του 11% η συμμετοχή ιδιωτών

Εξασφαλίστηκε ο στόχος της τράπεζας να παραμείνει στον ιδιωτικό τομέα. Ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε σήμερα. Δεν εκδίδονται μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos).

Εθνική: Ανω του 11% η συμμετοχή ιδιωτών

Με επιτυχία ολοκληρώνεται ο στρατηγικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του ιδιωτικού της χαρακτήρα. Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η τράπεζα έχει συγκεντρώσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, και αυτό σημαίνει ότι καλύπτει το στόχο του 10%, δεν εκδίδει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) και το συνολικό ποσοστό των ιδιωτικών κεφαλαίων θα ξεπεράσει το 11%, χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί προς το 12%. Την εξασφάλιση του ιδιωτικού χαρακτήρα της είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr την περασμένη Παρασκευή.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο αναμένονται ανακοινώσεις, αφού προηγηθεί η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου.

Παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι η επιτυχία της ΕΤΕ είναι υψίστης σημασίας για την ελληνική οικονομία και επί της ουσίας αποδεικνύεται ότι η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών ολοκληρώνεται ομαλά, δεδομένου ότι και η Πειραιώς, η αύξηση της οποίας είναι σε εξέλιξη, έχει ήδη εξασφαλίσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής 

"Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει στους επενδυτές ότι επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών.

Αναλυτική ανακοίνωση για την κατανομή των μετοχών και τα ειδικότερα στοιχεία της κάλυψης της αύξησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα λάβει χώρα αύριο, 14 Ιουνίου 2013, μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v