Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Εντολή στην KPMG για εξαγορές

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΟΝ Χημικά κ. Νέστωρ Παπαπαθανασίου δήλωσε ότι με σύμβουλο της KPMG επιχειρούμε να εξαγοράσουμε εταιρείες στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε άλλες χώρες.

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Εντολή στην KPMG για εξαγορές
«Με σύμβουλο της KPMG επιχειρούμε να εξαγοράσουμε εταιρείες στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΟΝ Χημικά κ. Νέστωρ Παπαπαθανασίου κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ο κ. Παπαθανασίου διευκρίνισε πως σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει μια τέτοια κίνηση έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και πως στόχος θα είναι η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης του Ομίλου. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως αν η εξαγορά γίνει εντός Ελλάδας, τότε θα αποκτηθεί εταιρεία με συμπληρωματικό χαρακτήρα και όχι με ανταγωνιστικό.

Ανεξάρτητα πάντως από την εξέλιξη που θα έχει το συγκεκριμένο ζήτημα, ο CEO της ΕΛΤΟΝ Χημικά προβλέπει για φέτος νέα σημαντική άνοδο πωλήσεων (γύρω στα 100 εκατ. ευρώ) και ανάλογα αυξημένη κερδοφορία, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά είναι ακόμη χειρότερη από αυτή του 2012.

Μερικοί από τους λόγους που θα συμβάλουν θετικά στη φετινή πορεία είναι τα θετικά μηνύματα από τη Σερβία και τη Ρουμανία (δεύτερη σε μερίδιο αγοράς στη χώρα), η εκκίνηση των δραστηριοτήτων στην Ουκρανία (πολύ υποσχόμενη αγορά μακροπρόθεσμα, αλλά για φέτος προτεραιότητα είναι η σύναψη συνεργασιών με καλούς πελάτες), η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου και η διεύρυνση μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα.

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος, καθώς το κόστος δανεισμού είναι υψηλό και η διοίκηση προτιμά να εξοφλεί τα βραχυπρόθεσμα δάνεια και να ψαλιδίζει το σχετικό κόστος.

Γενικότερα, η εταιρεία δίνει έμφαση στο μέτωπο της ρευστότητας προκειμένου όχι μόνο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, αλλά για να μπορεί να επιτυγχάνει χαμηλότερες τιμές από τους προμηθευτές της και να περιορίζει την έκθεσή της προς τις τράπεζες.

Το 2012 ο εισηγμένος Όμιλος ανέβασε τις πωλήσεις του από τα 83 στα 88,6 εκατ. ευρώ, τα καθαρά του κέρδη από τα 2,99 στα 3,2 εκατ. ευρώ (παρά την εγγραφή υπερδιπλάσιων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις για λόγους συντηρητικότητας) και σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 2,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v