Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Ανεβάζει τον πήχη το 2013

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Profile κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος δήλωσε ότι φέτος αναμένεται άνοδος οικονομικών επιδόσεων για τον όμιλο. Ενδιαφέρον από ξένους και Ελληνες θεσμικούς για τη μετοχή.

Profile:  Ανεβάζει τον πήχη το 2013

«Για φέτος αναμένεται άνοδος οικονομικών επιδόσεων, καθώς πάνω από το 35% του κύκλου εργασιών προβλέπεται να προέλθει από το εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Profile κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στις δύο σημαντικές αλλαγές που γίνονται στην εταιρεία κατά τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη αφορά τα νέα προϊόντα που προκύπτουν από την πλατφόρμα Profile Mobility που φέτος θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση από πέρυσι και που αναμένεται να αποφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε βάθος χρόνου.

Και η δεύτερη αφορά τις κινήσεις διεθνοποίησης του ομίλου, καθώς μετά την ίδρυση γραφείων σε Λονδίνο και Ντουμπάι ξεκίνησε φέτος και η λειτουργία γραφείου στη Σιγκαπούρη. Η Profile προχωρεί σε δυναμικές προωθητικές ενέργειες στις χώρες αυτές, έχει αναπτύξει σχέσεις με τις τοπικές αρχές και επιπλέον έχει αποκτήσει καλό όνομα στηριζόμενη και στην ικανοποίηση των υπαρχόντων πελατών της. «Βλέπουμε η ανταπόκριση των ξένων να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Γενικότερα, βασική δραστηριότητα της Profile είναι οι εφαρμογές του χρηματοοικονομικού τομέα (ανάπτυξη κυρίως στο εξωτερικό) ενώ τόσο το ticketing, όσο και τα έργα του δημοσίου αποτελούν πλέον συμπληρωματικές δραστηριότητες. Ειδικότερα για τα έργα πληροφορικής του Δημοσίου, ο κ. Στασινόπουλος τόνισε πως «θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα επικεντρωθούμε σε εξειδικευμένα έργα που είναι κερδοφόρα και εξασφαλίζεται η είσπραξή τους».

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διεύρυνση του σκοπού της Profile προσθέτοντας τις υπηρεσίες ψηφιοποίησης πάσης φύσεως υλικών και την αντίστοιχη εμπορία-αντιπροσώπευση σχετικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το management, τέτοιου είδους έργα παρουσιάζουν ενδιαφέρον όχι μόνο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και για άλλους τομείς του δημοσίου, ωστόσο οι οικονομικές επιδράσεις θα είναι περισσότερο μακροπρόθεσμες, παρά βραχυπρόθεσμες.

Τέλος, ο κ. Στασινόπουλος, αναφερόμενος στη μετοχή της Profile σημείωσε το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει τους τελευταίους μήνες θεσμικοί επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ εκτίμησε πως αν η αγορά συγκρίνει την Profile με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού, τότε θα μπορούσε να προκύψει πως διαπραγματεύεται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτές.

Η Profile διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικού δανεισμού μεγαλύτερα του μηδενός), ενώ αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος προκειμένου:

α) Να δημιουργηθεί το απαιτούμενο αποθεματικό έτσι ώστε η εταιρεία να ενταχθεί σε επιδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα (έχει κατατεθεί αίτηση, το αποτέλεσμα της οποίας εκκρεμεί) και

β) Η εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v