Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Έμφαση φέτος σε ταμειακές ροές και κερδοφορία

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει κάποια από τα δημόσια έργα, όπως για παράδειγμα το Σύζευξις, γνωστοποίησε η διοίκηση της Space Hellas. Τι ειπώθηκε στην τακτική γενική συνέλευση.

Space Hellas: Έμφαση φέτος σε ταμειακές ροές και κερδοφορία

«Παρακολουθούμε τα δημόσια έργα από κοντά, θα διεκδικήσουμε κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα το Σύζευξις, και μάλιστα πλεονεκτούμε επειδή διαθέτουμε πολλαπλή τεχνολογία και τεχνογνωσία και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να συνθέτουμε λύσεις. Μακάρι να έρθουν τα δημόσια έργα γιατί θα μας ενισχύσουν, αλλά δεν βασιζόμαστε σ' αυτά, καθώς έχουμε εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά μας από το υπόλοιπο διευρυμένο πελατολόγιό μας του ιδιωτικού τομέα».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Space Hellas κ. Δημήτριος Μανολώπουλος κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, δίνοντας επίσης το στίγμα για την δουλειά υποδομής που έχει γίνει στην εισηγμένη κατά τα τελευταία χρόνια:

«Ακολουθήσαμε έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, ανεβάζοντας την παραγωγικότητά μας και κερδίζοντας μεγάλα έργα που μάλιστα είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να αποπληρωθούν. Σήμερα, το 80% των εργασιών προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και μόνο το 20% από το δημόσιο και συγκαταλεγόμαστε στις πρώτες τρεις εταιρείες που συναγωνίζονται στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Space Hellas.

Ο πρόεδρος της Space Hellas αναφέρθηκε και στην πορεία του ανοίγματος του ομίλου στο εξωτερικό, το οποίο φαίνεται πως από φέτος θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς: «Φέτος ανοίξαμε θυγατρικές σε Σερβία και Μάλτα, πέραν αυτών που διαθέταμε σε Κύπρο και Ρουμανία. Ευελπιστούμε σε μικρή συμμετοχή αυτών μέχρι το τέλος του χρόνου. Πιστεύω ότι οι προοπτικές μας στο εξωτερικό είναι θετικές και να τονίσω πως η επέκτασή μας γίνεται χωρίς επικίνδυνα ανοίγματα και πάντοτε σε τομείς που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα».

O οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Δουλαβέρης αναφέρθηκε στην οικονομική πορεία του 2012 και στις εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά. Το 2012 συνοδεύτηκε από άνοδο κύκλου εργασιών και κερδών, καθώς και από μείωση του τραπεζικού δανεισμού. Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Δουλαβέρη, η αγορά εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και είναι δύσκολο στο επόμενο εξάμηνο να δούμε δραματικές αλλαγές. «Φέτος δεν στοχεύουμε σε άνοδο τζίρου, αλλά σε αύξηση ρευστότητας και ειδικότερα στην κερδοφορία. Αν τώρα η αγορά αρχίσει να ανακάμπτει η Space Hellas θα διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γιώργος Λαγογιάννης τόνισε πως οι άνθρωποι της Space Hellas και την τεχνολογική επανάσταση που γίνεται στο εξωτερικό, όπου αλλάζει το επιχειρηματικό μοντέλο και οι αγορές εμπορευμάτων, συσκευών και εξοπλισμών αντικαθίστανται ουσιαστικά από το manage service (διοίκηση υπηρεσιών), τομέα στον οποίο έχει αρχίσει συστηματικά να δουλεύει η Space Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v