Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Ενδιαφέρον από ρωσικό fund

Στην αγορά κυκλοφορεί ότι διενεργείται due diligence στη Revoil, κύκλοι όμως της εταιρίας υποβαθμίζουν αυτές τις πληροφορίες σημειώνοντας ότι υπήρξε αρχικό ενδιαφέρον από ξένο fund, το οποίο δεν προχώρησε.

Revoil: Ενδιαφέρον από ρωσικό fund

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από ρωσικό fund για την εξαγορά του δικτύου λιανικής πώλησης της Revoil καθώς και των αποθηκευτικών της εγκαταστάσεων.

Το ξένο fund έχει έρθει σε επαφή με την εταιρία εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες πληροφορίες για το πόσο προχωρημένες είναι οι συζητήσεις.

Στην αγορά κυκλοφορεί ότι διενεργείται due diligence στην εταιρία, κύκλοι όμως αυτής υποβαθμίζουν αυτές τις πληροφορίες σημειώνοντας ότι υπήρξε αρχικό ενδιαφέρον από ξένο fund, το οποίο δεν προχώρησε.

Γενικότερα, πάντως, αναφέρεται ότι πολλά ξένα funds έχουν προσεγγίσει τις επιχειρήσεις του κλάδου κατά το τελευταίο 12μηνο, αναζητώντας φόρμες μετοχικής συνεργασίας.

Καταλυτικό ρόλο στη φημολογία για τη Revoil παίζει η πολύ μεγάλη άνοδος που έχει σημειώσει η τιμή της μετοχής το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τους αυξημένους όγκους συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι κλειδί για το υπαρκτό ή όχι ενδιαφέρον εξαγοράς της Revoil είναι οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Καβάλα, οι οποίες εξελίσσονται σε κομβικό σημείο στον νέο ενεργειακό χάρτη της χώρας μετά τον TAP και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Τι απαντά η Revoil

Η Revoil σε απάντηση της από 15/7/2013 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά σε σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Euro2day", διαψεύδει κατηγορηματικά ότι δήθεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ρωσικό fund για την εξαγορά του δικτύου λιανικής πώλησης και των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Ομοίως διαψεύδει το αναφερόμενο στο ίδιο δημοσίευμα ότι δήθεν διενεργείται due diligence στην εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v