Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infotech: Σε εξέλιξη το επενδυτικό της πλάνο

Θετικά αναμένει η Αλφα Γκρίσιν Infotech να κινηθούν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο του 2006, καθώς ήδη στο οκτάμηνο η κερδοφορία έχει καλύψει τις ζημιές του εξαμήνου. Επίσης, η εταιρία προσδοκά ότι το επιχειρηματικό της σχέδιο για την επόμενη πενταετία θα οδηγήσει σε περαιτέρω σημαντική βελτίωση της συνολικής της εικόνας.

Infotech: Σε εξέλιξη το επενδυτικό της πλάνο
Σε περίοδο σταδιακής ωρίμανσης των επενδυτικών της σχεδίων που αφορούν την ανάπτυξή της σε νέες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος, εισέρχεται η Αλφα Γκρίσιν Infotech.

Η Αλφα Γκρίσιν Infotech προσδοκά ότι το επιχειρηματικό της σχέδιο για την επόμενη πενταετία θα οδηγήσει σε περαιτέρω σημαντική βελτίωση της συνολικής της εικόνας όσον αφορά το πλέγμα των δραστηριοτήτων της και τα οικονομικά της μεγέθη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξελίξεις ανά τομέα δραστηριότητας της Αλφα Γκρίσιν Infotech έχουν ως εξής:

* Στην Πολωνία, όπου η εταιρεία συμμετέχει με 37% στην πολωνική ALPHA KRAKOW DEVELOPMENT Spzoo, ολοκληρώθηκε η αγορά οικοπέδου 27 στρεμμάτων στο κέντρο της Κρακοβίας και η ένταξη του στο σχέδιο πόλης. Μέχρι τέλους του έτους αναμένεται η άδεια κατασκευής για 35.000 τ.μ. οικιστικής-εμπορικής χρήσης και οι εργασίες κατασκευής θα ολοκληρωθούν εντός του 2008.

* Στη Βουλγαρία η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της 7 οικόπεδα στη Σόφια, συνολικής έκτασης 30.000 τ.μ., εκ των οποίων τα δύο θα λάβουν άδεια κατασκευής εντός του έτους και τα υπόλοιπα το 2007. Συνολικά θα προκύψουν 67.000 κατασκευασμένα τ.μ., εκ των οποίων 27.000 τ.μ. οικιστικής χρήσης, 25.000 τ.μ. γραφειακής και 15.000 εμπορικής.

Επίσης, η εταιρεία έχει εκκινήσει διαδικασίες απόκτησης έκτασης 100 στρεμμάτων σε αυτοκινητόδρομο, που απέχει 22χλμ από το κέντρο της Σόφιας, όπου θα αναπτυχθεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα logistics.

* Στην εσωτερική αγορά ο σχεδιασμός νέων δραστηριοτήτων της εταιρίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αιολικής και ηλιακής. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού έχουν υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τρεις αιτήσεις για την ανάπτυξη ισάριθμων αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 48MW στην περιοχή μεταξύ Λακωνίας - Αρκαδίας.

Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή της στην αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας σχεδιάζοντας την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW.

* Στον τομέα της αντιπροσώπευσης νέων προϊόντων η Αλφα Γκρίσιν Infotech είναι ήδη σε επαφή με μεγάλους αμερικάνικους οίκους κατασκευής για την αντιπροσώπευση στην ελληνική αγορά καινοτόμων προϊόντων, όπως τα flywheels, συστήματα τα οποία υποκαθιστούν τη χρήση μπαταριών και είναι σε θέση να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Οι θετικές εξελίξεις στην ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων της εταιρίας συνδυάζονται με τη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Τα στοιχεία που αφορούν το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2006 δείχνουν αύξηση 15% του κύκλου εργασιών της στο ύψος των 6,4 εκατ. ευρώ και κερδοφορία ύψους 460 χιλ. ευρώ η οποία έχει ήδη καλύψει τις ζημιές που εμφανίστηκαν στο εξάμηνο λόγω επενδυτικών δαπανών και έκτακτων εξόδων.

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη των μεγεθών η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για ολόκληρο το 2006.

”Η Αλφα Γκρίσιν Infotech έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς στον τομέα των συστημάτων υποστήριξης κρίσιμου εξοπλισμού και εφαρμογών υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς το αναπτυξιακό της πρόγραμμα σε νέους πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως οι δραστηριότητες real estate σε Βουλγαρία - Πολωνία και η ελληνική ενεργειακή αγορά, αναμένοντας σημαντικές αποδόσεις τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αλφα Γκρίσιν Infotech κ. Βασίλης Γκρίσιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v