Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Προς αύξηση κεφαλαίου (2ν/10π)

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά κατά το ποσό των 1.879.713 ευρώ, με την έκδοση 2.088.570 νέων κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας εκάστης 0,54 ευρώ μετοχή και τιμή διάθεσης 0,90 ευρώ, σε αναλογία δύο 2 νέων μετοχών έναντι 10 παλαιών θα προτείνει η διοίκηση της Centric στην έκτακτη Γ.Σ. στις 23 Οκτωβρίου.

Centric: Προς αύξηση κεφαλαίου (2ν/10π)
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά κατά το ποσό των 1.879.713 ευρώ με την έκδοση 2.088.570 νέων κοινών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας εκάστης 0,54 ευρώ μετοχή και τιμή διάθεσης 0,90 ευρώ, σε αναλογία δύο 2 νέων μετοχών έναντι 10 παλαιών θα προτείνει η διοίκηση της Centric στην έκτακτη Γ.Σ. στις 23 Οκτωβρίου.

Παράλληλα θα προταθεί στη γ.σ. να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο και κατά 2.506.284,00 ευρώ, δια της κεφαλαιοποιήσεως ισόποσου μέρους εκ του Λογαριασμού των Λογιστικών Βιβλίων της εταιρίας ”Αποθεματικό από την υπέρ το άρτιο έκδοση Μετοχών” διά της αυξήσεως της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 0,30 ευρώ, σε 0,54 ευρώ.

Συνολικά θα προταθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4.385.997 ευρώ.



Κύριος λόγος της ανωτέρω αύξησης του κεφαλαίου της εταιρίας είναι το γεγονός ότι οι προμηθευτές της Centric (SONY, EIDOS, DISNEY- BUENA VISTA, LOGITECH, KONAMI κ.λπ.) απαιτούν προπληρωμή ή πολύ μικρή χρονική πίστωση της αξίας των εμπορευμάτων και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης του χρονικού ορίζοντα καταβολής του ”κόστους πωληθέντων”.

Επιπροσθέτως, λόγω της σημαντικής αύξησης του τζίρου και του όγκου πωλήσεων, αλλά επίσης και λόγω των εμπορικών ”πιέσεων” που δέχεται η εταιρία από τους μεγαλύτερους πελάτες της (MULTIRAMA, CARREFOUR κ.τ.λ.)αφενός μεν για χορήγηση περαιτέρω εκπτώσεων, αφετέρου δε για όλο και περισσότερη χρονική πίστωση εξόφλησης, καθώς και του ολοένα αυξανόμενου κόστους τραπεζικού δανεισμού, χρειάζεται να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών για κεφάλαιο κίνησης ούτως ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις πωλήσεις της για το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπου (λόγω εορτών) πραγματοποιείται περίπου το 50% του ετήσιου τζίρου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη των αναγκών της εταιρίας σε κεφάλαιο κίνησης άμεσα και έως τη λήξη της χρήσης 2006.

Ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, κ. Ροδόλφος Οντόνι, ο οποίος κατέχει το 30,78% του μετοχικού της κεφαλαίου και ο οποίος συμμετέχει ταυτόχρονα και στη διοίκηση της εταιρίας με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ανακοινώνει την πρόθεσή του σχετικά με τη διατήρηση του ποσοστού που κατέχει κατά την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης, η οποία αποφασίζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, α) έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, β) για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v