Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Καλύπτει εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ της Medihelm

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. μετά τη ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση του έτερου μετόχου ότι δεν θα συμμετάσχει στην παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «MEDIHELM A.E.», ανέλαβε να καλύψει εξ' ολοκλήρου την εν λόγω αύξηση.

ΕΛΓΕΚΑ: Καλύπτει εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ της Medihelm

Την εξ' ολοκλήρου κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της θυγατρικής Medihelm ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ, σημειώνοντας ότι το ποσοστό της στην εταιρία θα ανέλθει στο 99,47% από 98,92%. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ, η Αυτόκλητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής εταιρίας «MEDIHELM A.E.» αποφάσισε στις 31/07/2013 την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 3.440 χιλ. ευρώ με την έκδοση 344.000 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ εκάστη και την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της.

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. μετά τη ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση του έτερου μετόχου ότι δεν θα συμμετάσχει στην παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «MEDIHELM A.E.», ανέλαβε να καλύψει εξ' ολοκλήρου την εν λόγω αύξηση με την καταβολή μετρητών.

Κατόπιν αυτών, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής εταιρίας «MEDIHELM A.E.», θα ανέρχεται συνολικά σε 6.748.000 ευρώ διαιρούμενο σε 674.800 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ εκάστη, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. στην ως άνω εταιρία αυξάνεται από 98,92% σε 99,47% περίπου.

Η εν λόγω εξέλιξη συντελείται σε πλήρη συνέπεια με την ήδη ανακοινωθείσα στρατηγική απεμπλοκής της ΕΛΓΕΚΑ από την εν λόγω δραστηριότητα και σχετίζεται με την εξόφληση μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της θυγατρικής, για τα οποία υφίσταται η εταιρική εγγύηση της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v