Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Έμφαση τώρα στην άνοδο των εξαγωγών

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, οι πωλήσεις της AS Company υποχώρησαν από τα 8,7 στα 8,45 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA μειώθηκε από τα 883 στα 859 χιλιάδες ευρώ.

AS Company: Έμφαση τώρα στην άνοδο των εξαγωγών

Σθεναρή άμυνα απέναντι στην ύφεση που πλήττει την αγορά του παιχνιδιού επιδεικνύει η AS Company:

• Περιορίζοντας τις απώλειες του τζίρου της μέσα από την αναζήτηση εξαγωγών.

• Μειώνοντας κόστη και μεταβάλλοντας το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με παιχνίδια χαμηλότερου κόστους.

• Προσέχοντας το μέτωπο της αποφυγής επισφαλειών και της διασφάλισης ικανοποιητικής ρευστότητας.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, οι πωλήσεις της AS Company υποχώρησαν από τα 8,7 στα 8,45 εκατ. ευρώ, το EBITDA μειώθηκε από τα 883 στα 859 χιλιάδες ευρώ και τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν από τα 614 στα 541 χιλιάδες ευρώ.

Παρά τις αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές στο πρώτο μισό του 2013, η εισηγμένη διέθετε στις 30/6/2013 διαθέσιμα μεγαλύτερα από το σύνολο του τραπεζικού της δανεισμού (ταμείο 3,85 εκατ., δάνεια 3,59 εκατ.), χωρίς να υπολογίζεται η τοποθέτηση της εταιρείας με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε ομόλογα ΟΤΕ, σε ομόλογα ΕΛΠΕ και κυρίως σε Α/Κ εξωτερικού σε δολάρια.

Για φέτος στόχος της εταιρείας είναι να σημειώσει πωλήσεις τουλάχιστον ίσες με τις αντίστοιχες περυσινές.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, στους στόχους του β' εξαμήνου συγκαταλέγονται:

• Η θωράκιση της υγιούς χρηματοοικονομικής της θέσης με συντηρητική διαχείριση του διαθέσιμου κεφαλαίου κίνησης, διασφαλίζοντας την απαραίτητη ρευστότητα για την επίτευξη του στόχου πωλήσεων για το 2013.

• Η οργάνωση του τμήματος εξαγωγών που αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρείας στο γενικότερο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη των εργασιών της εκτός Ελλάδας. Οι εξαγωγές το Α' εξάμηνο του 2013 εμφανίζονται μειωμένες κατά -15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η εταιρία έχει προγραμματίσει συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ευρώπη και εκτός.

• Η συγκράτηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της εταιρείας. Κατά το Α΄ Εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία συγκράτησε τα λειτουργικά της έξοδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, επιτυγχάνοντας μείωση 278.000 ευρώ. Η πολιτική της μείωσης των δαπανών θα συνεχισθεί και στο Β΄ εξάμηνο του 2013, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντισταθμισθεί πιθανή επίδραση στα αποτελέσματα από τη μείωση των πωλήσεων ή του συντελεστή μικτού κέρδους.

• Η προώθηση προϊόντων χαμηλού κόστους, τα οποία θα είναι πιο προσιτά στον καταναλωτή.

• Η διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και τη βελτίωση των ταμειακών της ροών. Η εταιρεία πέτυχε τα χαμηλότερα αποθέματα την 30-6-2013 τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό 9,5% του συνόλου του ενεργητικού της.

Όσον αφορά στον κλάδο της δραστηριότητας των καταστημάτων λιανικής, κατά το Α' Εξάμηνο του 2013 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 0,620 εκατ. ευρώ έναντι 0,864 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σημειώνοντας μείωση 28,3%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «η πτώση αυτή οφείλεται κατά ένα μέρος στα γενικότερα προβλήματα της αγοράς του παιδικού ρούχου και στην αναδιοργάνωση του δικτύου που υλοποίησε η εταιρεία προκειμένου η συγκεκριμένη δραστηριότητα να έχει θετική προστιθέμενη αξία στη κερδοφορία της εταιρείας. Παρόλα αυτά η εμπειρία που έχει αποκομίσει η εταιρία μας στο κλάδο του παιδικού ρούχου μας έδωσε την δυνατότητα διανομής επώνυμων ρούχων μέσω του δικτύου της AS».

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v