Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δομική Κρήτης: Ενέργειες για έξοδο από επιτήρηση

Βελτίωση της οικονομικής της κατάσταση μέσω της ανάληψης νέων έργων αλλά και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιδιώκει η Δομική Κρήτης, με στόχο την άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης.

Δομική Κρήτης: Ενέργειες για έξοδο από επιτήρηση
Σε σειρά διαρθρωτικών κινήσεων, σε προγράμματα περικοπής δαπανών αλλά και στην ανάληψη νέων έργων έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ομίλου της Δομικής Κρήτης, με στόχο την άρση του κριτηρίου υπαγωγής των μετοχών της στην κατηγορία επιτήρησης.

Ήδη, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013 η οικονομική κατάσταση του ομίλου βελτιώθηκε περαιτέρω, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της 31/3/2013, με ενίσχυση της κερδοφορίας και των περιθωρίων κέρδους τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και στα κέρδη προ φόρων. Η οργανική κερδοφορία του ομίλου οφείλεται στην ανάληψη νέων έργων και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα αποτελέσματα και να βελτιώσει τις ταμειακές ροές στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με την αμέσως προηγούμενη περίοδο και εκτιμάται ότι παραμένουν σε διαχειρίσιμο επίπεδο.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση τους, καθώς αναμένει το συμψηφισμό των οφειλομένων φόρων με τις επιστροφές των παρακρατούμενων φόρων, την αξιοποίηση των σχετικών διατάξεων για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την ενίσχυση της ρευστότητας από την περαιτέρω επιτάχυνση εκμετάλλευσης των νέων έργων οι συμβάσεις των οποίων έχουν υπογραφεί από την εταιρεία/όμιλο και τις κοινοπραξίες.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν της από 4/4/2013 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α. οι μετοχές της εταιρίας υπήχθησαν στην «Κατηγορία Επιτήρησης», καθώς οι ζημίες του ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v