Νεοχημική: Όλο το σχέδιο αναδιάρθρωσης (update)

Σειρά συγχωνεύσεων για να απλοποιηθεί το οργανόγραμμά του και να επιτευχθεί μείωση του κόστους ανακοίνωσε ο όμιλος Νεοχημαική, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του euro2day. Επίσης, η Lamda Cosmetics πωλείται στη Lamda Detergent έναντι 12 εκατ. ευρώ.

Νεοχημική: Όλο το σχέδιο αναδιάρθρωσης (update)
Σειρά συγχωνεύσεων για να απλοποιηθεί το οργανόγραμμά του και να επιτευχθεί μείωση του κόστους ανακοίνωσε ο όμιλος Νεοχημαική, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.

Επίσης, η Lamda Cosmetics πωλείται στη Lamda Detergent έναντι 12 εκατ. ευρώ, οι οποίες στη συνέχεια θα συγχωνευθούν με την επωνυμία ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ & ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ.

Επίσης, υπεγράφη προσύμφωνο για την εξαγορά της εταιρίας Interkem.



Με τις κινήσεις συγχωνεύσεων, οι 16 σήμερα θυγατρικές εταιρίες της Νεοχημική θα περιοριστούν εντός του 2007 σε μόλις 4, απλοποιώντας σημαντικά την οργανωτική της δομή, αυξάνοντας τις συνέργιες και τον περιορισμό κόστους και ενισχύοντας τις ελεύθερες ταμειακές της ροές, όπως εκτιμούν γνώστες της αγοράς.

Οι δραστικές αλλαγές στο οργανόγραμμα γίνονται δυνατές, αναφέρουν πηγές του χώρου, λόγω των διεθνών εξελίξεων τη τελευταία διετία οι οποίες περιόρισαν σημαντικά μέσω του κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων τον αριθμό των εταιριών χημικής βιομηχανίας. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την άμβλυνση των απαιτήσεων των πολυεθνικών με τις οποίες συνεργάζεται η Νεοχημική, είτε ως αντιπρόσωπος είτε ως υπεργολάβος, επιτρέπει πλέον τη συγχώνευση θυγατρικών της.

Πέραν των συγχωνεύσεων η Νεοχημική πωλεί στη Lamda Detergent τη Lamda Cosmetics προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία έναρξης παραγωγής της σε μια ευρεία γκάμα καλλυντικών. Η Lamda Detergent κατέχει ήδη άδειες για παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να μειωθεί η χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης νέων αδειών από την Cosmetics.

Ταυτόχρονα ο όμιλος Νεοχημική συνεχίζοντας το επεκτατικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου για απόκτηση της εταιρίας InterKem. Η απόκτηση της Interkem θα δώσει στη Νεοχημική ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις στην Αυλίδα, κάτι που αποτελούσε στόχο του ομίλου εδώ και μια τριετία.

---- Η ανακοίνωση της Νεοχημικής:

Η εταιρεία ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ, ανακοινώνει την απόφασή της για πλήρη αναδιάρθρωση της υφιστάμενης δομής του Ομίλου.

Συγκεκριμένα:

Α) Η θυγατρική της εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ, εξυπηρετώντας πλήρως τους σκοπούς δραστηριότητάς της και δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες όσον αφορά

ι) την παραγωγή προϊόντων για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες,

ιι) τους χώρους αποθήκευσης και

ιιι) την κοινή διαχείρηση πρώτων υλών, αγόρασε το 100% (που κατείχε η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ) της ΛΑΜΔΑ ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ (η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καλλυντικών, με την δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητάς της σε χώρες εκτός Ελλάδος) έναντι του τιμήματος 12 εκ.€, σύμφωνα με έκθεση αποτίμησης και γνωμοδότηση της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. επί του εύλογου και δίκαιου του τιμήματος εξαγοράς.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις από 31/10/06 αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών, ανακοινώνεται η πρόθεσή τους για συγχώνευση με απορρόφηση της ΛΑΜΔΑ ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ από την ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ.

Η νέα επωνυμία της απορροφώσας εταιρείας θα είναι ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ & ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ. Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Κ.Ν. 2190/1920 και του Ν. 2166/1993. Η 30/11/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρείας.

Β) Σύμφωνα με τις από 31/10/2006 αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών της εταιρειών ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ ΑΒΕΕ και ΚΕΜΙΚΑΛ ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ ΑΕ, ανακοινώνεται η πρόθεσή τους για συγχώνευση, με τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ ΑΒΕΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 του Ν. 2190/1920 και του Ν.Δ. 1297/72. Η 30/11/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Γ) Σύμφωνα με τις από 31/10/2006 αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών της εταιρειών ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΒΕΕ, ΛΑΜΔΑ ΠΟΛΥΜΕΡΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΕ, ΛΑΜΔΑ ΠΑΚ ΑΒΕΕ, PLANTERA SA, ΛΑΜΔΑ ΦΕΡΤΙΛΑΙΖΕΡΣ ΑΕ, ΑΓΚΡΟΙΝΟΒΕΙΣΟΝ ΑΒΕΕ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΠΟΛΥΜΕΡΣ ΚΑΙ ΚΕΜΙΚΑΛΣ ΑΕ και ΚΕΜΙΚΑΛ ΙΝΟΒΕΙΣΟΝΣ ΑΒΕΕ, ανακοινώνεται η πρόθεσή τους για συγχώνευση, με τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 του Ν. 2190/1920 και του Ν.Δ. 1297/72.

Η 31/12/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Δ) Σύμφωνα με τις από 31/10/2006 αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών της εταιρειών ΠΕΤΡΟΝΕΤ ΑΕ και NOVION ΑΕ, ανακοινώνεται η πρόθεσή τους για συγχώνευση, με τη δημιουργία νέας εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 του Ν. 2190/1920 και του Ν.Δ. 1297/72. Η 31/12/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Οι ανωτέρω αποφάσεις, αποσκοπούν στην βελτίωση των μηνιαίων ταμειακών ροών για το 2007, στην μείωση του διοικητικού κόστους του Ομίλου και στο αποτελεσματικό tax planning.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο