Αιολική: Απορροφάται από το βασικό της μέτοχο

Μετά την απορρόφησή της από το βασικό της μέτοχο Global Equities Compangie Financiere, η Αιολική ΑΕΕΧ αναμένεται να επανεισαχθεί ταυτόχρονα στις αγορές της Αθήνας και του Παρισιού.

Αιολική: Απορροφάται από το βασικό της μέτοχο

Σε απορρόφησή της από το σημερινό βασικό της μέτοχο πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει η Αιολική ΑΕΕΧ, η οποία εν συνεχεία θα επανεισάγει τη νέα εταιρία ταυτόχρονα στις αγορές της Αθήνας και του Παρισιού.

Η εταιρία πιθανότατα θα κάνει χρήση της πρόσφατης τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία για εταιρικό μετασχηματισμό όπου οι μέτοχοι λαμβάνουν τίτλους εισηγμένους σε οργανωμένη αγορά της Ελλάδας απαιτείται πλειοψηφία μόνον 67% στη γενική συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει μια τέτοια απόφαση.

Η εταιρία έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετικές επαφές με τους αρμόδιους παράγοντες προκειμένου να δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

Ο βασικός μέτοχος της Αιολικής ΑΕΕΧ που σήμερα κατέχει το 29,5% του κεφαλαίου της, η Global Equities Compangie Financiere, είναι αυτός που θα πραγματοποιήσει την απορρόφηση της εισηγμένης εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v