Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Άνοδος πωλήσεων στο Q3

Η Μοτοδυναμική (κύρια δραστηριότητα η αντιπροσώπευση των μοτοσικλετών Yamaha) αύξησε τις πωλήσεις της από τα 8,19 στα 8,29 εκατ. ευρώ και περιόρισε τις καθαρές ζημιές της από τα 356 στα 93 χιλιάδες ευρώ.

Μοτοδυναμική: Άνοδος πωλήσεων στο Q3
Μετά και το ανοδικό τρίτο φετινό τρίμηνο σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών της, η Μοτοδυναμική κατάφερε στο εννεάμηνο να μειώσει τις απώλειες των πωλήσεών της σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα και να περιορίσει δραστικά το ύψος των ζημιών της.

Συγκεκριμένα, κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, η Μοτοδυναμική (κύρια δραστηριότητα η αντιπροσώπευση των μοτοσικλετών Yamaha) αύξησε τις πωλήσεις της από τα 8,19 στα 8,29 εκατ. ευρώ και περιόρισε τις καθαρές ζημιές της από τα 356 στα 93 χιλιάδες ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην παρατηρούμενη τάση σταθεροποίησης της ζήτησης στην αγορά της μοτοσικλέτας, μετά από μια μακρά περίοδο κατακόρυφης πτώσης.

Κατόπιν αυτών, στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών της Μοτοδυναμικής μειώθηκε από τα 23,5 στα 23,1 εκατ. ευρώ, οι λειτουργικές ζημίες (EBIT, αποτελέσματα προ φόρων και τόκων) συρρικνώθηκαν από το 1,73 στο 1,093 εκατ. ευρώ) και το καθαρό αποτέλεσμα από -2,37 βελτιώθηκε στο -1,36 εκατ. ευρώ.

Η σχετικά καλύτερη πορεία του τελικού αποτελέσματος σε σύγκριση με τις πωλήσεις, οφείλεται στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και κυρίως σε περικοπές λειτουργικών δαπανών και κόστους χρηματοδότησης.

Στο μέτωπο των ταμειακών ροών, η Μοτοδυναμική σημείωσε στο εννεάμηνο θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας ισόποσα τον καθαρό τραπεζικό της δανεισμό.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009, η εισηγμένη είχε συνολικό τραπεζικό δανεισμό 4,377 εκατ. ευρώ και διαθέσιμα ύψους 1,397 εκατ. ευρώ.

Στ. Κοτζαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v