Καμπάς: Αύξηση κεφαλαίου 32,7 εκατ. ευρώ (8/10)

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 32,7 εκατ. ευρώ, με αναλογία 8 νέες για κάθε 10 παλαιές μετοχές και τιμή διάθεσης τα 1,95 ευρώ, προχωρά η Καμπάς, η οποία αναμένεται να μετονομαστεί σε Reds μετά. Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης, οι αδιάθετες μετοχές θα περάσουν στην ΕΛΤΕΧ.

Καμπάς: Αύξηση κεφαλαίου 32,7 εκατ. ευρώ (8/10)
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 32,7 εκατ. ευρώ προχωρά σύμφωνα με απόφαση της γενικής της συνέλευσης η Καμπάς.

Ειδικότερα η εταιρία προχωρά σε έκδοση 16.765.056 νέων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν σε αναλογία 8 νέες για κάθε 10 παλαιές με τιμή διάθεσης 1,95 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε η τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας και ειδικότερα η επέκτασή της στους τομείς ανάπτυξης ακινήτων.

Από τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν 19 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή δανεισμού της εταιρίας, 11 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του επενδυτικού πάρκου της εταιρίας στο Ίλιον, 1 εκατ. ευρώ στις εταιρίες Κάτζα και Γυαλού, που αναπτύσσουν τα αντίστοιχα ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας.

Η Καμπάς αναμένεται να μετονομαστεί σε Reds, μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της εν λόγω εταιρίας και της εξαγοράς της ΤΕΧΝΟ, και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα της Ελληνικής Τεχνοδομικής στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων.

Τέλος, σύμφωνα με την γ.σ., η εταιρία αναμένεται στην επόμενη χρήση να επιστρέψει στην κερδοφορία, ενώ σε ότι αφορά στην πιθανότητα της μη κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της ΕΛΤΕΧ ανακοίνωσε πως θα περάσουν στην κατοχή της όσες μετοχές παραμείνουν αδιάθετες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v