Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα 7,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα 7,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο
H βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις εννιαμήνου 2013. Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ ανήλθε σε € 57.492 χιλ. έναντι € 48.798 χιλ. το εννιάμηνο 2012 (αύξηση 17,8%). Αντίστοιχα, τα μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:

- Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε € 9.887 χιλ. έναντι € 9.833 χιλ. το εννιάμηνο 2012 (οριακή αύξηση +0,5%).

- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 8.148 χιλ., έναντι € 7.335χιλ. το εννιάμηνο 2012 (αύξηση +11,1%).

- Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 7.188 χιλ., έναντι € 6.148 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου (αύξηση +16,9%).

Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 7.184 χιλ., έναντι € 6.729 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Τα μεγέθη της κερδοφορίας επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αυξήσεις στις τιμές των α' υλών, που παρουσιάστηκαν έντονα από το β' τρίμηνο του έτους, και επέφεραν μείωση του μικτού περιθωρίου των γαλακτοκομικών κατά 3,9 μονάδες περίπου, καθώς και από τις αυξημένες δαπάνες προωθήσεων και διαφήμισης.

Λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας και των μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι πωλήσεις στον τομέα παγωτού εμφανίζουν μικρή μείωση 1,3%.

Στο γιαούρτι, από την άλλη μεριά, οι πωλήσεις μας παρουσίασαν αύξηση +29,1% και διαμορφώθηκαν σε €33.937 χιλ. Η άνοδος αυτή, προέρχεται από το σύνολο των αγορών που δραστηριοποιούμαστε.

Στην ελληνική αγορά, τα προϊόντα μας κερδίζουν συνεχώς μερίδια αγοράς.

Ταυτόχρονα καταβάλλουμε συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση των εξαγωγών μας σε χώρες της δυτικής Ευρώπης που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και για την είσοδο μας σε μεγάλες αγορές που δε διαθέτουμε παρουσία.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η είσοδος μας στην αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Μ. Βρετανίας, με το ξεκίνημα της συνεργασίας μας με τη γνωστή αγγλική αλυσίδα super market Waitrose, καθώς και η είσοδος μας στις αγορές της Γαλλίας και της Τσεχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v