Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Στο στόχαστρο Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία

Την είσοδό του στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας προγραμματίζει ο όμιλος Yalco. Ειδικότερα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις του ομίλου με βουλγαρική εταιρία, για εξαγορά ποσοστού της και αύξηση της συμμετοχής της Yalco έως το 51% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Yalco: Στο στόχαστρο Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία
της Πέννυς Κούτρα

Την είσοδό του στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας προγραμματίζει ο όμιλος Yalco.

Ειδικότερα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις του ομίλου με βουλγαρική εταιρία, για εξαγορά ποσοστού της και αύξηση της συμμετοχής της Yalco έως το 51% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, η Yalco διερευνά τις πιθανότητες εισόδου στην αγορά της Ρουμανίας, όπου έχει δεχθεί πρόταση από πολυεθνική, η οποία αναζητά νέο συνεργάτη, προκειμένου να αναλάβει την αντιπροσώπευσή της. Αν τελικώς καταλήξει σε μια συμφωνία, θα έχει τη δυνατότητα προώθησης και της δικής της προϊοντικής γκάμας.

Σε δεύτερη φάση, η Yalco εξετάζει και την αγορά της Σερβίας και συγκεκριμένα την απόκτηση ποσοστού σε τοπική συναφή εταιρία, κίνηση που ωστόσο θα κριθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Οι σχεδιαζόμενες επεκτάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα απαιτήσουν επενδύσεις σε πάγια, αλλά κυρίως θα απορροφήσουν κεφάλαια που θα υποστηρίξουν το marketing και την εμπορική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v