Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Μπαίνει δυναμικά στη «φυσική ασφάλεια»

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Λαγογιάννης μίλησε για διεύρυνση υπηρεσιών στον τομέα της φυσικής ασφάλειας των συστημάτων των πελατών, δραστηριότητα στην οποία η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω.

Space: Μπαίνει δυναμικά στη «φυσική ασφάλεια»

Την έγκριση της ίδιας συμμετοχής της Space Hellas για την ένταξή της στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ICT4Growth (Κοινωνία της Πληροφορίας), ενέκρινε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 537 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο θα ληφθεί επιχορήγηση 38% (205 χιλ. ευρώ) και θα αποσκοπεί στη διεύρυνση του φάσματος των υπηρεσιών που προσφέρει η Space Hellas μέσα από το ήδη υπάρχον Network Operation Center που διαθέτει.

Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Λαγογιάννης μίλησε για διεύρυνση υπηρεσιών στον τομέα της φυσικής ασφάλειας των συστημάτων των πελατών, δραστηριότητα στην οποία η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω.

Ενδεικτικά, ο κ. Λαγογιάννης αναφέρθηκε στο παράδειγμα των τραπεζικών δικτύων, που σήμερα αντιμετωπίζουν το σύστημα της φυσικής ασφάλειας με διάφορα μέσα (συναγερμούς, κάμερες, χρηματοκιβώτια, συστήματα πυροπροστασίας, κάρτες πρόσβασης, συστήματα ελέγχου θυρών, κ.λπ.) που όμως είναι ασυσχέτιστα και ασυντόνιστα μεταξύ τους. Στο εξωτερικό, επικρατεί η τάση της ενοποίησης (integration) και κεντρικής επόπτευσης των μέσων αυτών και όλα μάλιστα σε συνεργασία με την αστυνομία.

Έτσι, μέσα από αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα, η Space Hellas θα μπορεί να προσφέρει την ανάλογη υπηρεσία, όχι μόνο αναβαθμίζοντας την ποιότητα της φυσικής προστασίας, αλλά παράλληλα μειώνοντας δραστικά το σχετικό κόστος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων-πελατών της (λιγότερος εξοπλισμός μέσω εφαρμογών cloud, εξοικονόμηση προσωπικού, χαμηλότερες τηλεπικοινωνιακές δαπάνες). Στόχος της Space Hellas είναι να προσφέρει τις σχετικές υπηρεσίες της όχι μόνο σε υπάρχοντες πελάτες (πχ τράπεζες), αλλά και σε νέους, είτε στην Ελλάδα, είτε και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Λαγογιάννη, πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ενεκρίθη, η Space Hellas έχει υποβάλλει προς έγκριση αιτήσεις για δύο ακόμη προγράμματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Σπύρος Μανωλόπουλος θεώρησε το 2013 ως μια ακόμη θετική χρονιά για την Space Hellas μέσα σε ένα γενικότερα δυσμενές περιβάλλον.

Σε ότι αφορά το 2014, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια ακόμη καλή χρονιά, στο βαθμό φυσικά που θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα και σχετική ομαλότητα στην οικονομία. Ειδικότερα, επεσήμανε πως θα συνεχιστεί η πολιτική που θα αποβλέπει στη συνέχιση της κερδοφόρου πορείας, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και στην εξωστρέφεια των εργασιών σε τομείς που η εταιρεία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέσα πάντοτε από προσεκτικά βήματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v