Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάμψα: Εκτιμά κέρδη 6 εκ. ευρώ το 2006

Η ξενοδοχειακή εταιρία Λάμψα ”βλέπει” τα καθαρά της κέρδη σχεδόν να διπλασιάζονται φέτος, λόγω υψηλότερων τιμών. ”Υπολογίζουμε γύρω στα 6 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη περίπου το 2006”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας ελληνικών ξενοδοχείων Λάμψα, Maurice Modiano, σε συνέντευξη στο Reuters.

Λάμψα: Εκτιμά κέρδη 6 εκ. ευρώ το 2006
Η ξενοδοχειακή εταιρία Λάμψα ”βλέπει” τα καθαρά της κέρδη σχεδόν να διπλασιάζονται φέτος, λόγω υψηλότερων τιμών.

”Υπολογίζουμε γύρω στα 6 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη περίπου το 2006”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας ελληνικών ξενοδοχείων Λάμψα, Maurice Modiano, σε συνέντευξη στο Reuters την Τετάρτη. ”Είχαμε μεγάλη πληρότητα, κάπου 68%, και αυξήσαμε λίγο τις τιμές”.

H Λάμψα σημείωσε καθαρά κέρδη 3,4 εκατ.ευρώ το 2005. Η εταιρία δεν είχε δώσει στο παρελθόν προβλέψεις για το 2006.

Ο κ. Modiano τόνισε ότι η μέση τιμή δωματίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 243 ευρώ φέτος έναντι 223 ευρώ το 2005. Δήλωσε επίσης ότι τα αυξημένα έσοδα από τα τέσσερα εστιατόρια της Μεγάλης Βρεταννίας και το spa ενίσχυσαν επίσης τα αποτελέσματα.

Αλλά ο κ. Modiano υπογράμμισε ότι η απουσία μεγάλου συνεδριακού κέντρο στην Αθήνα, καθώς και η νομοθεσία που απαγορεύει σε κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία να αποβιβάζουν ή να επιβιβάζουν επιβάτες στα ελληνικά λιμάνια αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τον επιχειρηματικό τουρισμό στην χώρα.

”Ο Πειραιάς άνετα θα μπορούσε να γίνει κέντρο κρουαζιέρων, αλλά υπάρχει ένα θεσμικό πρόβλημα και έτσι οι περισσότερες κρουαζιέρες έχουν σαν κέντρο ή την Βαρκελώνη ή την Γένοβα”, πρόσθεσε.

Στο πρώτο της βήμα στο εξωτερικό, η Λάμψα εξαγόρασε ποσοστό 51% στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Βελιγράδι, στη Σερβία, έναντι 11,1 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, προκειμένου να επωφεληθεί από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

”Τώρα κάνουμε διαπραγματεύσεις με το σερβικό Δημόσιο, που έχει την πλειοψηφία των λοιπών μετοχών”, είπε ο κ. Modiano. ”Αν λυθούν διάφορα θεσμικά προβλήματα, θα πάρουμε και το υπόλοιπο ποσοστό”.

Ο κ. Modiano τόνισε ότι η Λάμψα εξετάζει επίσης ευκαιρίες στην Τουρκία, καθώς και στην Βουλγαρία και την Ρουμανία, που αναμένεται να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.

”Μας ενδιαφέρει και η αγορά της Κωνσταντινούπολης και πιθανόν Σόφια και Βουκουρέστι, αλλά στο απώτερο μέλλον”, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερο δανεισμό ή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την χρηματοδότηση της επέκτασης.

Ο Modiano υπογράμμισε ότι η Λάμψα θα αποφασίσει νωρίς του χρόνου αν θα διανείμει μέρισμα ίσο ή μεγαλύτερο των 0,05 ευρώ που διένειμε πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v