Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Είσοδος στην ενέργεια - 2ν/10π δωρεάν

Δυναμική εισαγωγή στον χώρο της παραγωγής ενέργειας μέσα από την ηλιακή ακτινοβολία σχεδιάζει η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία και για τον σκοπό αυτό, κατά την τακτική γενική συνέλευση του Σαββάτου, αποφάσισε τη διεύρυνση του σκοπού της. Δωρεάν μετοχές 2 νέες προς 10 παλαιές.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Είσοδος στην ενέργεια - 2ν/10π δωρεάν
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Δυναμική εισαγωγή στον χώρο της παραγωγής ενέργειας μέσα από την ηλιακή ακτινοβολία σχεδιάζει η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία και για τον σκοπό αυτό, κατά την τακτική γενική συνέλευση του Σαββάτου, αποφάσισε τη διεύρυνση του σκοπού της.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι υψηλά και υπολογίζονται σε 6 εκατ. ευρώ για κάθε MW, όταν η εισηγμένη εταιρία προσανατολίζεται προς μία δραστηριότητα μεταξύ των 4 και 8 MW.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο εσωτερικός βαθμός αποδοτικότητας της επένδυσης (IRR) προβλέπεται να ανέλθει σε 12% και η περίοδος αποπληρωμής της επένδυσης (Pay Back Period) σε χρονικό διάστημα μικρότερο της δεκαετίας. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επένδυσης είναι οι μεγάλοι χώροι εκτάσεων που διαθέτει η Επίλεκτος.

Και ενώ στους στόχους της Επιλέκτου είναι η ενέργεια να αποτελεί σε βάθος χρόνου ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των συνολικών δραστηριοτήτων της, η νέα οικονομική χρήση που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου χαρακτηρίστηκε από έντονες δυσκολίες στον κλάδο, καθώς όχι μόνο η εκκοκκιστική περίοδος ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών, αλλά και η ανατίμηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου έπληξε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών νηματουργιών.

Παρ’ όλα αυτά η Επίλεκτος κατάφερε να συλλέξει την ποσότητα βάμβακος που επιθυμούσε.

Η Επίλεκτος κατά τα τελευταία χρόνια –και σε αντίθεση με τις κινήσεις του ανταγωνισμού- δεν μείωσε την παραγωγή της, και επιπλέον επένδυσε μεγάλα ποσά για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των μονάδων της (20 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, εκ των οποίων 5 εκατ. κατά τη χρήση 2005-2006).

Η γενική συνέλευση του Σαββάτου αποφάσισε επίσης:

Τη μη διανομή μερίσματος.

Τη δωρεάν διανομή δύο νέων μετοχών σε κάθε δέκα παλαιές μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών.

• Τη δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, που σήμερα αποτελούν το 0,66% του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης. Ειδικότερα, αποφασίστηκε αγορά ιδίων μετοχών με κατώτερη τιμή 0,10 ευρώ και ανώτερη 5 ευρώ ανα μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v