Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και στη 2η φάση του INCONET GCC II η Ευρωσύμβουλοι

Η Ευρωσύμβουλοι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη δεύτερη φάση του προγράμματος INCONET GCC II για την ενίσχυση της τεχνολογικής και ερευνητικής συνεργασίας της Ε.Ε. με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Και στη 2η φάση του INCONET GCC II η Ευρωσύμβουλοι
Με ελληνική παρουσία θα συνεχιστεί και η δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος INCONET GCC II, ύψους 2 εκατ. ευρώ που έθεσε στη γραμμή εκκίνησης η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ενισχύσει την αναιμική έως σήμερα τεχνολογική και ερευνητική συνεργασία των μελών της με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη (FP7) και στην εναρκτήρια συνάντησή της, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, στο Abu Dhabi, παρέστησαν εκπρόσωποι και των 20 φορέων της αναδόχου κοινοπραξίας, στην οποία μετέχει και η ελληνική Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.

Η βορειοελλαδική εισηγμένη έχει αναλάβει να εκτελέσει επιμέρους εργασίες της τάξεως των 120 χιλ. ευρώ επί του συνολικού ύψους του project, το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του επιτυχημένου INCONET GCC I. Μάλιστα, κατά την πρώτη, αυτή, απόπειρα τεχνολογικής και ερευνητικής συνεργασίας της Ε.Ε. στην περιοχή του Κόλπου, που υλοποιήθηκε την περίοδο 2010-2012, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, ρόλο συντονιστή είχε η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., λαμβάνοντας για τις υπηρεσίες της το ποσό των 400 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δραστηριοποίηση της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη διοίκησή της, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την δεκαετή της παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, όπου έχει εκτελέσει έργα συνολικού ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, η στρατηγική για την υλοποίηση του τεχνολογικού πάρκου του Ομάν, η μελέτη για τη Education City του Μπαχρέιν, η στρατηγική για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων στο Κατάρ, η υποστήριξη ιδιωτικών επενδύσεων στο χώρο της υγείας, των κατασκευών και των τροφίμων, όσο και της δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου κ.ά.

Μελλοντικά επιδίωξη της εισηγμένης είναι να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των ηγεσιών των χωρών της περιοχής να επενδύσουν στην αναδιοργάνωση των οικονομιών τους στη βάση της ανάδειξης της σημασίας που έχουν παράγοντες όπως είναι η γνώση, η καινοτομία και η τεχνολογία, για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με δεδομένο ότι, ήδη, στην περιοχή έχουν αρχίσει να επενδύονται σημαντικά ποσά στη δημιουργία επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών με την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και την Ασία, στόχος για την Ευρωσύμβουλοι είναι να λειτουργήσει ως σύμβουλος στην επιτυχή υλοποίηση τέτοιου είδους project, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οι στόχοι που υπηρετεί το INCONET GCC II:

• Θα προαχθεί ο διάλογος μεταξύ Ε.Ε. και των χωρών του Αραβικού Κόλπου αναφορικά με την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη.

• Θα σχεδιασθούν κοινά προγράμματα χρηματοδότησης της ερευνητικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

• Θα υποστηριχθεί η δημιουργία κοινοπραξιών σε τομείς κοινού ερευνητικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος (υγεία, ενέργεια, τρόφιμα, πληροφορική, κοινωνική καινοτομία).

• Θα ενισχυθεί η κινητικότητα ερευνητών μεταξύ των περιοχών και θα υποστηριχθεί το τοπικό δίκτυο εταίρων στις διεθνείς συνεργασίες τους.

• Θα αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματα της ερευνητικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ε.Ε. με την περιοχή του Κόλπου.

• Θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και δικτύωσης των ενδιαφερομένων μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v