Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρέβλωση στη μετοχή της Λιβάνης

Στρέβλωση στη διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της Λιβάνης δημιουργήθηκε κατά το σημερινό της ντεμπούτο, καθώς τιμή εκκίνησης είχαν οριστεί τα 4,84 ευρώ, ενώ η πρώτη πράξη πώλησης εκτελέστηκε στο 1 ευρώ. Toυ θέματος θα επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στρέβλωση στη μετοχή της Λιβάνης
Στην τιμή του 1 ευρώ εκτελέστηκε η πρώτη πράξης πώλησης της μετοχής των Εκδόσεων Λιβάνη κατά το σημερινό ντεμπούτο της μετοχής στο ΧΑΑ.

Τιμή εκκίνησης ήταν τα 4,84 ευρώ, ωστόσο, εντολή που δόθηκε στην τιμή του 1 ευρώ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί στρέβλωση στη διαμόρφωση της τιμής της μετοχής. Αυτό που τώρα διερευνούν οι αρχές είναι εάν η τιμή του 1 ευρώ προκλήθηκε ως αποτέλεσμα των εντολών αγοράς που υπήρχαν, ή υπήρξε εντολή πώλησης στο 1 ευρώ κατά τη προσυνεδριακή ώρα.

Θέμα θα προκύψει στη δεύτερη περίπτωση, τόσο για την χρηματιστηριακή εταιρία που έδωσε την εντολή, καθώς και για τον μέτοχο, ο οποίος κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης πούλησε στο 1 ευρώ.

Ούτως ή άλλως, η περίπτωση αυτή αποτελεί αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς το ΧΑΑ απλώς επισημαίνει τα στοιχεία και ενημερώνει την Ε.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v