Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλης: Τι λέει για ΚΜΟΛ, Αλλατίνη, Ρουμανία

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις προχώρησε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Κατσέλης κ. Νίκος Στραβελάκης, στα πλαίσια επενδυτικής ημερίδας, που αφορούν την Καραμολέγκος, την ELBISCO, την Αλλατίνη και την κοινή εταιρία με τον όμιλο Λούλη, στη Ρουμανία.

Κατσέλης: Τι λέει για ΚΜΟΛ, Αλλατίνη, Ρουμανία
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις προχώρησε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Κατσέλης κ. Νίκος Στραβελάκης, στα πλαίσια της επενδυτικής ημερίδας ”Χρήμα”.

Σε ότι αφορά τα σενάρια συνεργασίας με την ανταγωνιστική εταιρία Καραμολέγκος, ο κ. Στραβελάκης ανέφερε ότι ”οποιοσδήποτε τρίτος θα μπορούσε να δει τις πολύ μεγάλες συνέργιες και οικονομίες κλίμακας που μπορούν να προκύψουν από μία ενδεχόμενη συμμαχία στο χώρο των δικτύων διανομής. Ωστόσο”, συνέχισε, ”εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε και για την άλλη πλευρά”.

Πάντως η Κατσέλης, μέσω του τελευταίου ομολογιακού δανείου που σύναψε, διαθέτει πλέον τα κεφάλαια και για μια ενδεχόμενη νέα εξαγορά.

Όσον αφορά την εταιρία Elbisco, ο κ. Στραβελάκης ανέφερε ότι πρόκειται για έναν όμιλο ”πολύ μεγάλο για τις πλάτες τους” και το μόνο ενδεχόμενο μίας πιθανής συνεργασίας θα μπορούσε να είναι το τμήμα του ψωμιού, κάτω από προϋποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, ότι δεν γνωρίζει τις προθέσεις της άλλης πλευράς.

Σε ότι αφορά την Αλλατίνη, ο κ. Στραβελάκης ανέφερε ότι αυτή κατέχει το 27% της Κατσέλης, αποτελεί έναν παθητικό μέτοχο και στο παρόν στάδιο δεν φαίνεται να επιθυμεί κάτι περισσότερο.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κατσέλης στη ρουμανική εταιρία της οποίας την πλειοψηφία έχει ο όμιλος Λούλη, ο κ. Στραβελάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα γνωρίζουν αν τελικά θα αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας σε συνεργασία με Κύπριους και Λιβανέζους επιχειρηματίες ή εναλλακτικά θα αποχωρήσουν από την εταιρία, αποδεχόμενοι deal που δρομολογεί ο όμιλος Λούλη με άλλη εταιρία.

Σε κάθε μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις, η Κατσέλης θα καταγράψει υψηλές υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v