Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μισό δισ. επενδύσεις το 2014

Επενδύσεις σε νέα δίκτυα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία σχεδιάζει μέσα στη χρονιά ο ΟΤΕ. Δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2013, καθώς η ρευστότητα κατευθύνθηκε στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Μισό δισ. επενδύσεις το 2014

Επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει ο όμιλος ΟΤΕ μέσα στο 2014, στην Ελλάδα αλλά και στη Ρουμανία.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη για τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης χρονιάς, αφορά κυρίως επενδύσεις στο δίκτυο vdsl στη χώρα μας, σε δίκτυα 3G και 4G στην Ελλάδα και στη Ρουμανία αλλά και σε δίκτυα FTTH και FTTB στη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μ. Τσαμάζ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του ΟΤΕ την τρέχουσα χρονιά σημειώνοντας ότι οι επιδόσεις του 2013 επιτρέπουν στον Οργανισμό να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το 2014.

Το περιθώριο EBITDA το οποίο διαμορφώθηκε στο 35,9% ήταν ετήσια απόδοση που είχαμε να δούμε από το 2009 σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι η αναλογία των δανεισμού, ο οποίος έχει υποχωρήσει στο 1,5 δισ. ευρώ, και είναι στην ουσία πλέον 1:1 με το EBITDA, τοποθετεί τον όμιλο ΟΤΕ μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών παρόχων.

Πάντως για το 2013 ο ΟΤΕ δε θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους καθώς, όπως σημειώθηκε, προτεραιότητα ήταν η υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που απορρόφησε τη ρευστότητα. Αναφορικά με το τρέχον έτος τα στελέχη του ΟΤΕ τόνισαν ότι ακόμη είναι πρόωρο να γίνει οποιοδήποτε σχόλιο. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα μέσα στη χρονιά ή στις αρχές του 2015 ανάλογα πάντα με την πορεία της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σημείωσε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίας ποιότητας υποδομές στην Ελλάδα που θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει η υλοποίηση του 4ετούς επενδυτικού προγράμματος με στόχο τη δημιουργία ενός all-IP δίκτυο. Ο ίδιος σημείωσε ότι συνεχίζεται ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ, ο οποίος αλλάζει την κουλτούρα του σε μια σύγχρονη και μοντέρνα εταιρεία.

Θέλουμε ρύθμιση φιλική στις επενδύσεις

Ερωτηθείς για τον ρυθμιστή ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ επιθυμεί μια ρύθμιση δίκαιη και φιλική προς τις επενδύσεις. Μάλιστα δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του στην απελθούσα διοίκηση της ΕΕΤΤ σημειώνοντας ότι από τη νέα διοίκηση ο ΟΤΕ αναμένει διαφάνεια και καθορισμένους χρόνους στην έγκριση των πακέτων που υποβάλλει, κάτι που δεν είχε έως τώρα.

Σε ερώτηση για τη συνδυαστική προσφορά κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της Cosmote, η οποία έχει προκαλέσει τη μήνιν ολόκληρης της αγοράς των εναλλακτικών παρόχων, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η κινητή τηλεφωνία δεν βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης και θα ήταν παράλογο να σταματήσει τη διάθεση ενός προϊόντος το οποίο οι ανταγωνιστές παρέχουν εδώ και χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v