Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μετονομάζονται οι θυγατρικές στη Ρουμανία

Η μετονομασία των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο ενώ το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Μέσα στη χρονιά αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία συγχώνευσής τους.

  • Της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Μετονομάζονται οι θυγατρικές στη Ρουμανία
Σε rebranding των εταιρειών Romtelecom και Cosmote Ρουμανίας φαίνεται ότι προχωρά ο Όμιλος Deutsche Telekom, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στον Τύπου της χώρας.

Οι δύο εταιρείες, θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ, που έχουν περάσει στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας μετά την απόκτηση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, θα μετονομαστούν η μεν Romtelecom σε T- Deutsche Telekom ενώ η Cosmote Ρουμανίας θα μετονομαστεί σε T-Mobile.

Η μετονομασία των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο ενώ το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα μέσα στη χρονιά αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη προχωρήσει αφού σε επίπεδο διοίκησης πολλές θέσεις είναι κοινές.

Η μετονομασία των εταιρειών στην Ρουμανία δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη καθώς το brand της Rom Telecom είχε αρκετά «προβλήματα» μεταξύ αυτών και εκείνα που απέρρεαν από το γεγονός ότι επρόκειτο για το πάλαι ποτέ κρατικό μονοπώλιο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με παλιό καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας.

Θεωρητικά το ζήτημα μετονομασίας θα μπορούσε να τεθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται καθώς τα brand του ΟΤΕ και της Cosmote είναι ιδιαίτερα δυνατά με μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v