Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Ενδεχόμενο παραβάσεων διερευνά η Ε.Κ

Το ενδεχόμενο παραβάσεων για την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Λιβάνης, κατά την οποία η προσυνεδριακή δημοπρασία ανοίγματος μεγιστοποίησε τον όγκο συναλλαγών στην τιμή του 1 ευρώ, η οποία εμφανίσθηκε και ως τιμή ανοίγματος, διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Λιβάνης: Ενδεχόμενο παραβάσεων διερευνά η Ε.Κ
Το ενδεχόμενο παραβάσεων για την περίπτωση της πρώτης μέρας διαπραγμάτευσης της μετοχής της Λιβάνης διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο ΧΑΑ (26/7/02) και κατά την διάρκεια της προσυνεδρίασης, από την οποία διαμορφώνεται η τιμή ανοίγματος, εισήχθησαν στο ΟΑΣΗΣ εντολές πώλησης ”στο άνοιγμα” 69.180 τεμαχίων, εκ των οποίων τα 60.780, για λογαριασμό θεσμικού επενδυτή εξωτερικού. Οι εντολές πώλησης για τις υπόλοιπες 8.400 μετοχές εισήχθησαν από 40 διαφορετικούς εντολείς.

Από την πλευρά των αγοραστών κατά την προσυνεδρίαση, υπήρχαν εντολές αγοράς που κυμαίνονταν από 1 έως και 8,48 ευρώ. Συγκεκριμένα κάτω από την τιμή εισαγωγής της μετοχής (4,84 ευρώ) υπήρχαν 56 διαφορετικές εντολές αγοράς. Με βάση τον αλγόριθμο του συστήματος συναλλαγών, κάθε τιμή εμφανιζόμενη σε υφιστάμενες εντολές θεωρείται από το σύστημα ”υποψήφια τιμή ανοίγματος”. Ως τιμή ανοίγματος επιλέγεται εκ των ”υποψηφίων τιμών ανοίγματος” αυτή με τον μεγαλύτερο ”υποψήφιο όγκο συναλλαγής”.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η προσυνεδριακή δημοπρασία ανοίγματος για την μετοχή Εκδόσεις Λιβάνης, μεγιστοποίησε τον όγκο συναλλαγών στην τιμή του 1 ευρώ η οποία εμφανίσθηκε και ως τιμή ανοίγματος και ως τιμή εκτέλεσης των πρώτων κατά χρονική προτεραιότητα εντολών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η προσφορά και η ζήτηση επανέφεραν την τιμή της μετοχής στα 3,62 ευρώ η οποία ήταν και η τιμή κλεισίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v