Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και αύξηση των πωλήσεών της προσβλέπει η Τζιρακιάν Προφίλ για να πετύχει την άρση των μετοχών της από την κατηγορία της Επιτήρησης.

Τζιρακιάν: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης
Η εταιρία Τζιρακιάν Προφίλ ενημερώνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για άρση των αιτιών που οδήγησαν τις μετοχές της στην κατηγορία της Επιτήρησης από τις 11.09.2013, σύμφωνα με την από 05.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της εταιρίας.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση των αιτίων αυτών, η διοίκηση της εταιρίας υλοποίησε μία σειρά μέτρων εντός του 2013 που επέφεραν σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών και του μικτού αποτελέσματος.

Παρά τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της αγοράς χαλυβουργικών προϊόντων, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (10,5 εκατ. ευρώ έναντι 8,5 εκατ. ευρώ), χάρη στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης και την ανάκτηση μέρους του μεριδίου αγοράς που είχε χάσει η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Εξίσου σημαντική είναι και η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην αύξηση των πωλήσεων, δεδομένου ότι αυτή επιτεύχθηκε στο σύνολο της κατά το Β΄ εξάμηνο του έτους.

Το μικτό αποτέλεσμα, αν και παρέμεινε αρνητικό, βελτιώθηκε κατά 40%. Η βελτίωση του έγινε σταδιακά μέσα στη χρονιά, καθώς η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 51,28% μεταξύ του Α΄ και Δ΄ τριμήνου. Δεδομένου ότι η βελτίωση του μικτού αποτελέσματος ακολουθεί την αύξηση της παραγωγικότητας καθώς ανανεώνονται τα αποθέματα και οι νέες χαμηλού κόστους παραγωγές αντικαθιστούν τα προϊόντα που έχουν παραχθεί σε προηγούμενες περιόδους με υψηλό κόστος, η διοίκηση της εταιρίας αναμένει την διαμόρφωση θετικού μικτού αποτελέσματος στο άμεσο μέλλον. Συνεχίστηκε επίσης ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους με χαρακτηριστικότερη τη μείωση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρία, δεν κατέστη δυνατή η βελτίωση του τελικού αποτελέσματος λόγω της επιβάρυνσης του με διπλάσια πρόβλεψη για επισφάλειες πελατών σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Η πρόβλεψη επισφαλειών που επιβάρυνε το αποτέλεσμα ανήλθε σε 2.006 χιλ. ευρώ το 2013, έναντι πρόβλεψης 1.016 χιλ. ευρώ το 2012. Η αύξηση των επισφαλειών οφείλεται στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που παρουσιάστηκαν κατά το Δ΄ τρίμηνο της κλειόμενης χρήσης σε πελάτες που έχουν μακροχρόνια σχέση με την εταιρία. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής για τη ριζική ανανέωση του πελατολογίου που εφαρμόστηκε από την αρχή του 2013.

Η εταιρία μείωσε επίσης τον τραπεζικό της δανεισμό κατά 2,4 εκατ. ευρώ και εξακολουθεί να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης χάρη στη στήριξη των βασικών μετόχων.

Για το επόμενο διάστημα η διοίκηση της εταιρίας αναμένει περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, καθώς η ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε εντός του 2013 θα αποδώσει επιπλέον καρπούς, συνεπικουρούμενη από τη διαρκή προσπάθεια αύξησης της αποδοτικότητας η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Προσδοκά επίσης ότι το θετικό οικονομικό κλίμα που διαμορφώνεται θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες στην αγορά οι οποίες θα επιταχύνουν την ανάκαμψη της εταιρίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v